Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

test 10 auspuha -pdf

<< < (18/24) > >>

Daci:
hvala na slici ;) al malo mi je čudno ovo mjerenje ...zx da radi na 6600 okretaja ??? to je definitivno premalo

Energy-Bj:
Od LeoVincia je kao jajjači model RR a minimalno se prića o njemu! Pa isro je prihvatljiva cijena i sve kao za zx i tt !!!  Zasto se zanemario?

R@kija:

--- Citat: Energy-Bj - 22 Siječanj, 2010, 22:28:58 ---Od LeoVincia je kao jajjači model RR a minimalno se prića o njemu! Pa isro je prihvatljiva cijena i sve kao za zx i tt !!!  Zasto se zanemario?

--- Kraj citata ---

nije rr najaci..ima i leo vince 70!

3alfa3:
Da ponovim(o) gradivo:

sva ova mjerenja su sa blokiranim variomatom. Za realne okretaje potrebno je rezultat mjerenja pomnozit sa 1,25, ali naravno, bitno je i koji je cilindar i karb u pitanju, iako je najbitnije od svega rezultat mjerenja pomnozit sa 1,25

Do te "formule" sam dosao nakon osobnog iskustva stelajuci Leo Vince ZX, TP Nardo i Yasuni R. I uvijek su okretaji bili veci za 25% od ovih u grafovima (25% je isto kao i kad pomnozis grafikon sa 1,25)

dodatak:

nesto su oni "sfusarili" sa ZX-om... NEma sanse da je on toliko "slabiji". Ako se njega stela, slobodno se mogu uzet u obzir okretaji koji su navedeni za RR

mmario73:
ja sam mislio da se uzima 20% više snage za realnu snagu na radilici u odnosu na snagu isporučenu na zadnjem točku...

ovo što se obrtaja tiče, ako je motor išao sa blokiranim varijatorom svakako je morala ići kalibracija dyno mašine sa nekim obrtometrom, jer je obrtaj na zadnjem točku sasvim treći, jedino što prati obrtaje verodostojno...

a razlike u konfiguraciji isporuke obrtaja za isti spuh su moguće, jer ugao izduvnog i prelivnih kanala diktira vreme otvaranja, i za istu rezonantnu dužinu dobijamo različiti obrtaj, jer je prostiranje talasa osim rezonantne dužine uslovljeno vremenom otvora izduva i razlici kada su prelivni već zatvoreni a izduvni još uvek otvoren.. Stoga se isti rezonantni spuh za recimo neki Sport cilindar i Mid Race može razlikovati u špicu rezonance i do 1000 obrtaja...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju