naravno, kad se yamaha sa svojim maxi skuterima po dužini pokušava natjecat s američkim limuzinama...
vozio sam xciting 250 tjedan dana... stvarno je krasan skuter, riječ da bi čovjek rekao. 500 je sigurno bolje ujednačen i prava ludnica. ali, pitam se uvijek čemu kome neko vozilo služi?
ja se vozim isključivo po Zagrebu, 10, 20, možda i 30 km od kuće, ali to su sve gradske relacije i prometnice... samo jedamput sam bio u Oroslavju (40 km) i tu se moj mali cvajo pokazao uvjetno rečeno dostatnim... povuče sa mnom, 110 kg teškim bivolom, na dugoj ravnoj štreki i preko 70... uz to, voda je u hladnjaku ostala mlaka.
nadalje, uvijek se vozim sam i rijetko idem u brdovite ulice na kojima brzina padne ispod 40, a takvih je uostalom u zgb malo. Iz svega toga proizlazi da je za mene idealan upravo skuter kakav imam: lagan, pokretljiv, vižlast... idealan za probijanje između kolona vozila...stoga mislim da bi mi se s xcitingom zbog njegovih gabarita samo smanjila prosječna brzina kretanja kroz grad i enormno povećali troškovi... a izvan grada i tako ne bih išao puno češće nego sada...