Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
cineze power BY:minarelli
pajo:
u zadnje vrijeme stalno naručujem neke sitnarije tako da sam i nedavno uzeo koso senzor za temperaturu za AC i polini ploču za rezanje usisnih lamela 0.30mm
a u planu mi je još isprobat boostbootle i kajlu za pomijeranje kuta paljenja.tako da isprobavam sve i svašta ;D
uglavnom što sam uspio testirat temperaturu na AC bi bila oko 80-95c sa vanjskom tem.preko 30c(ali budem kad uhvatim vremena malo detaljnije testiro)
pajo:
danas se nešto malo radilo pa da krenem od početka.
pošto dosta ljudi je reklo i sam se uvijerio da skuter bolje reagira na gas sa ser.prirubnicom več sa stage6 prirubnicom.tako da vijerujem da je problem u dužini s6 prirubnice koja je dosta duža od seriske,i sa ser.kar bliže dođe bloku motora nego sa s6 prirubnicom.tako da smo lagano uklonili s6...i na slikama se vidi da rupa na s6 i seriskoj prirunici je veča???
zatim je došo na red usis i zamijena lamelica,izrezao iz ploče polini 0.30mm 2lamele i zamijenio sa s6 o.35mm.samo radi toga što stage6 preporučuje za sport pro 0.25-027mm što mi izgleda malo pre tanko,a 0.30 vijerujem da su sasvim dovoljne :icon_thumright:
zatim sam vratio graničnike i proširio.
lijeva proširena strana i desna seriska:
i kar.montiran:
i došlo je vrijeme da se zamijeni crijevo od airboxa do karburatora.ovo nije standardno crijevo za minarelli več za piaggio radi toga što ser.crijevo za minarelli mi ne ulazi u mikuni20
-pošto sam do nedavno imo ručni čok za mikuni 20 i zamijenio ga sa el.čokom jel mogu spojiti el čok na bateriju direktno?? :help: :help: :help:
-zatim sam ovih dana malo testiro temperaturu i mogu komotno reč da AC (alu kit)gratske vožnje sa vanjskom tem.oko 30c drži temperaturu min85-105c max
ajmo reči otvorene ceste bude 75-85c
-koso rpm pokazuje zvono lovi na 6000rpm u startu digne na 9000rpm a na među gasovima diže na 9500rpm i max speed 9800rpm.ma da nisam baš ni zadovoljan sa prijenosom kako radi pa dok ne dođe drugo kvačilo neču ništa dirati.i da bi naknadno svatio da sam umijsto hebo remena(običnog)dobio kevlar sa dimenzijama s-belt???
-i napokon spoio kako treba koso sat,jer kazaljka nakon gašenja se nije vračala na nulu.i vidim da u papirima od sat piše da sviječica mora biti R.a pošto je kod mene bez R a lulica sa R jel bi to moglo pravit problem da sat ne pokazuje točno??? :help: :help: :help: :help:
sutra se ima još poslo oko skutera tako da nisam isprobo ove današnje preinake budem sutra :icon_thumright:
pajo:
evo nakon određenog vremena i mučenja sa prijenosom i hebo s-belt.
http://www.scooter-center.com/scoweb/pages/productdetail.grid?product=288621637312832&target=productdetail&category1=A:A_MALAGUTI:A_MALAGUTI_F1250AC&category2=CAT:CAT_ANTRIEB
da bih nakon raznih konbinacija rolica,podloški itd...skužio da sam dobio hebo kevlar remen sa dimezijama s-belt??
a to sam ustanovio da skuter je doslovno mrtav prvih 15min vožnje(sa zatvorenim deklo) di neide preko 8000rpm,a zatim čim se prijenos ugrije ide normalno(sa otvorenim deklom je još gore dok se zagrije)a nebi ni pomišljo šta bi bilo po zimi i kolko bi trebalo da se remen omekša i normalno nabire okretaje.
mislim remen je odličan i sve,pogotvo za nekog ko radi duže vožnje sa skuterom.ali meni taj remen ne odgovara jer radim kratke relacije i čim npr.dođem do posla on počne raditi kako treba.
jedino sa hebo remenom 760x16 sam uspio dobiti da se najviše popne na variomatu od svih ostalih remena.
tako da sam ga trenutno zamijenio sa stage6,i nadam se da u idučoj naruđbi neče opet biti tvornička greška??
pajo:
stiglo polini G3 for race(107)kvačilo i top kajla za pomijeranje kuta paljenja.
ovako na prvi pogled kvačilo izgleda jako kvalitetno,na ruku je dosta teže od npr.rms racing,i što se vidi na slikama ima jako zgodan način za natezanja tvrdoče opruga,pakne su dosta uže od rms kvačila.u setu dolazi TC,bijele(mekše opruge) i plave tvrđe.
ovih dana ču montirat kvačilo pa ču konkretnije znat reči dali ima kakvih pomaka naspram rms.
top kajla če malo pričekati dok ne dođu dizne.
top kajla:
pajo:
evo danas je montirano kvačilo.nešto posebno nisam stigao testirat.uglavnom na drugom zubu bijele opruge hvataju na 5000-5500rpm.di ču još probat spustit za jedan zub,da vidim oče htijet hvatat ispod 5000rpm.
kvačilo je leglo samo tako pakne dodiruju zvono cijelom površinom,i što se vidi po slikama dosta su duže od rms kvačila.
slike kako rms kvačilo stoji u polutci i koliko hvata zvono.
polino VS rms racing
i kako polini kvačilo stoji u zvonu
zatim usporedba koliko su polini pakne duže od rms.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju