Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ
Najbolje ulje za 2t...
igor.sb:
Crveni sthil je mineralni ako na taj misli, ima i zeleni polusintetika hp super i fullsintetika hp ultra, isto i husqvarna ima ne samo minaralno
Ugl bilo vec 100x na forumu, i jedno vrijeme su taj crveni sthil svi vozili od serijale, midracea pa do trkacih
Dosta je gusto ulje, malo vise smrducka al zato garezi :nono:
zvonkec92:
--- Citat: matija84m - 25 Rujan, 2021, 21:54:13 ---To ti je obicno mineralno ulje koje zbog natpisa ima neopravdano visoku cjenu.
Realna cjena bi bila max 25 kuna za litru
--- Kraj citata ---
Zakaj je to dobro za flakserice i motorke a ljudi ga izbjegavaju na skuterima, u cemu je fora i zbog cega opcenito ljudi ne vole mineralna ulja?
Poggiali:
meni nije jasno kad pisete da od ulja ima cadje, ja jos nisam vidio klip ni na skuteru ni na flakserici ni na motorki bez cadje :/
zvonkec92:
Ja mislim da su to sve lovacke price, neko ju provalio i svi to sad ponavljaju ko papige i drze se toga ko pijan plota. Stari mi prica dok je bio balavac i vozio wartburga cvaju mjesavinu je radio sa obicnim motornim uljem jer onda ko klinjo nije mogo nakupovat 2t ulja kolko ga je waso mogo potrosit. Kaze zaljepio je samo jednom u 100tkm i to kad je iz Senja slepo drugi auto sve do ZGa al to vjerovatno veze sa uljem nema nego sa pregrijavanjem. Da je 2t ulje bolje od motornog definitivno je ali ja bi reko da su ljudi malo previse zabrijali oko toga, jedan preferira jedno drugi drugo treci trece svako hvali svoj odabir do neba a svi skupa voze gro kilometra bez problema :dontknow:
v3kac:
Moram dodati da sam sličnog mišljenja, samo mi jedna stvar nije jasna zašto se na vozila ne ugrađuje i kontrolna sonda za egt, to bi sačuvalo podosta motora od rikavanja
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju