Tehnički kutak > MojSkuter.com servis: FAQ

Najbolje ulje za 2t...

<< < (73/88) > >>

3alfa3:

--- Citat: v3kac - 26 Rujan, 2021, 16:10:36 ---Moram dodati da sam sličnog mišljenja,  samo mi jedna stvar nije jasna zašto se  na vozila ne ugrađuje i kontrolna sonda za egt, to bi sačuvalo podosta motora od rikavanja

--- Kraj citata ---

Imao ju je efz na srki 172 svojevremeno jer je zaribavala svako malo. Ocitanja su bila tip top, zaribavala srka i dalje. Ako se dobro sjecam, tek je bitno veca dizna rijesila problem.

Vjerojatno se radi o tome da "idealni" stohiometrijski 14.7:1 omjer nije dovoljan na jako visokim okretajima sa gorivom koje je tada bilo u igri nego treba biti manji (recimo, 13:1 omjer, ne bas takav, ali u tom smjeru). veci broj je udio zraka, manji broj udio goriva.

ljubo46:

--- Citat: zvonkec92 - 26 Rujan, 2021, 14:44:02 ---Ja mislim da su to sve lovacke price, neko ju provalio i svi to sad ponavljaju ko papige i drze se toga ko pijan plota. Stari mi prica dok je bio balavac i vozio wartburga cvaju mjesavinu je radio sa obicnim motornim uljem jer onda ko klinjo nije mogo nakupovat 2t ulja kolko ga je waso mogo potrosit. Kaze zaljepio je samo jednom u 100tkm i to kad je iz Senja slepo drugi auto sve do ZGa al to vjerovatno veze sa uljem nema nego sa pregrijavanjem. Da je 2t ulje bolje od motornog definitivno je ali ja bi reko da su ljudi malo previse zabrijali oko toga, jedan preferira jedno drugi drugo treci trece svako hvali svoj odabir do neba a svi skupa voze gro kilometra bez problema  :dontknow:

--- Kraj citata ---
Stihl trimer sam redovito godinama tocio s motornim uljem mješavinu. Nikad mu nista nije bilo. Osim smrada iz ispuha

3alfa3:
Vozio sam na stihlu nekih 10-15 tisuca km na slabijem midraceu. Osim sto je dimio na hladno jer nije imao aditive protiv toga, ulje je bilo super. Onda je poskupio i presao sam na Silkolene scoot sport 2 (neko je stavio link na stranici prije ove) i osim sto skuter nije visie dimio na hladno, sve ostalo je bilo isto i napravio sam puuuuno km sa tim uljem.

Da rezimiram.... na cvaji je bitno imat dobar omjer zraka i goriva, ulja ako je iole kvalitetno 2%. Ako 2% dobrog ulja nije dovoljno jer cvika, onda to nije zbog ulja nego smjese (omjera zraka i goriva)

matija84m:
Jasno je da i najjeftinije ulje mineralno dovoljno podmazuje. I ako tocis polusintetiku podmazivanje je sigurno vise nego dovoljno.
Ako je mjesavina 2% nikako ne veca, onda uz dobro sagorijevanje nema ni dima ni smrada iz auspuha. Osim kod hladnog starta.

v3kac:

--- Citat: 3alfa3 - 26 Rujan, 2021, 16:23:55 ---
--- Citat: v3kac - 26 Rujan, 2021, 16:10:36 ---Moram dodati da sam sličnog mišljenja,  samo mi jedna stvar nije jasna zašto se  na vozila ne ugrađuje i kontrolna sonda za egt, to bi sačuvalo podosta motora od rikavanja

--- Kraj citata ---

Imao ju je efz na srki 172 svojevremeno jer je zaribavala svako malo. Ocitanja su bila tip top, zaribavala srka i dalje. Ako se dobro sjecam, tek je bitno veca dizna rijesila problem.

Vjerojatno se radi o tome da "idealni" stohiometrijski 14.7:1 omjer nije dovoljan na jako visokim okretajima sa gorivom koje je tada bilo u igri nego treba biti manji (recimo, 13:1 omjer, ne bas takav, ali u tom smjeru). veci broj je udio zraka, manji broj udio goriva.

--- Kraj citata ---

Ako je ribao motor onda nije bilo dostatno podmazivanje premalo goriva i ulja, samim tim je morao biti povišen egt...

Nije moguće da je egt dobar a da gorivo ne štima ...

Ne kažem da se nije popušilo, popušilo se na iščitavanju podataka jel se bilo u potrazi za važečim parametrom.

Da pojednostavim bez sonde i egt-a bi mogao samo nagađati kaj se dešava i u kojem smjeru da ide.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju