Općenito > Generalno o skuterima

savjeti i uputstva za NOOB-a

<< < (14/40) > >>

Doomsday:

--- Citat: Genesis051 - 15 Veljača, 2007, 10:41:48 ---...I policu osiguranja AO (automobilske odgovornosti, tkz. "treća lica")... i to moraš imati sa sobom...
Ako je skut uredno registriran do nekog datuma (koji još nije istekao), onda imaj sa sobom TU policu, to je važeća, ima na sebi neki datum isteka...
Ako promijeniš broj registracije skuta, ne brini, to je i dalje važeća (plaćena do datuma isteka) polica... (i ja sad imam takvu za kupljen rabljeni auto - promijenio se vlasnik, čak i regist. pločica, ali polica je važeća do datuma produlj. prometne dozvole)...
Ako ne...onda si već uplatio neku policu (da bi mogao dobiti "pečat" -produljenje vrijednosti) za prometnu dozvolu

--- Kraj citata ---

E, ovo sa policama osiguranja, nešto se prominilo, nisan skroz siguran šta i kako, ali polica se više ne veže za auto, nego za vlasnika police... To govorin jer san sazna da se više polica nemože darovat u smislu da ide s autom, pa dobiješ i popust koji je bija na toj polici, sad novi vlasnik mora izvadit novu policu, ili imat policu od nekog drugog auta na svoje ime da bi imao popust...

Neznan kako se te nove stvari odnose na police prodanih automobila... Pretpostavljam da će bivši vlasnik vozila htjet uzet svoju policu radi ostavrenog popusta na noj, što onda tebe kao kupca ostavlja bez police, ili... :icon_scratch: Ma, neman pojma, tribalo bi pitat u osiguravajućoj kući... Ili u više njih... :dontknow:

aspirin:
@Genesis051

e to sam trazio... nacrtaj  :icon_thumright: :icon_thumright:

a stara polica je odavno istekla pa ionako novo sve ide...

jos samo da skontam jeli mogu porez platit u Splitu bez da
doma idem...

btw prekjucer upisao skolu a fakin instruktor mi se jos ne javlja :angry9:

Genesis051:
Ja san u 12 mjesecu (pred 3 mjeseca) uzeo rabljeni auto na "kredu"...   o s t a l a    mi polica od starog vlasnika, jer važi do 8. mjeseca ove godine... a čak smo promijenili tablicu, tj. odjavili, pa prijavili auto s novom tablicom, s novim vlasnikom (tj. sa mnom)... ta polica se više NIČIM ne veže uz ovaj auto, pa kažu da važi do isteka...
Sve je to dobro, dok se ništa ne dogodi !!...  ;D :laughing7: :frajer:

aspirin:
napokon rjesio porez... brat ce mi ga danas platit u dubrovniku...
ispalo me 570kn... dakle kataloska cijena mu je 13k kn...
za poreznu mi je trebao samo kupoprodajni ugovor...
vjerovatno cu ga ic registrirat sljedeci tjedan...

sad me zanima ocu li moc zadrzat tablicu ili napravit novu
splitsku... cini mi se da bi sa dubrovackom tablicom bio
jako zanimljiv lokalnim lopovima...

u moju zgradu je lani bio doselio tip iz dbk i imo je onaj
kineski zshong-sheng (ili sl...) skuter sa du tablicama...
izdrzao je mjesec dana dok mu ga nisu maznuli...
dobra vijest je da ga je dobio nazad... ali svejedno....

jucer imao prvi sat u autoskoli i jako sam zadovoljan jer znam
vozit vespu izgleda... sjetio sam se skoro svih baza od polaganja
b kategorije... jednom mi se ugasila na semaforu i to je to...

samo je malo usporen instruktor, tek mi je u utorak dogovorio sljedeci sat....

Doomsday:
Aj, samo pomalo, sišće sve na misto... :icon_thumright:
Nisan siguran, ako ti je repbivalište u DU, možda ga moraš i regat doli... :icon_scratch:
Ako ne moraš, može ti vlasnik poklonit i table... Mislin da je to moglo i tribalo bit stavljeno već u kupoprodajni, ali nisan siguran... :dontknow:
Eto, ti upa u skuter, a ja sve gledan kako bi uz skut uzeja i neki motor... Šta ti je pohlepa... :laughing7:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju