Općenito > Generalno o skuterima
savjeti i uputstva za NOOB-a
Genesis051:
Sve moraš nosit sa sobom, do trenutka, dok ne dobiješ "prometnu dozvolu" sa svojim imenom u njoj: Kuoprodajni ugovor, "knjižicu vozila" (gdje odjaviš starog vlasnika i prijaviš sebe/ili ti izdaju potpuno novu...), i ima neki izvještaj (nekakav dokument) koji dobiješ na stanici za tehn. pregled gdje ti "odrežu" iznos poreza (to platiš negdje gdje su općinske vlasti, LOKALNE, tamo gdje će skuter biti registriran, jer općina onda ostavi za sebe, lokalni dio iznosa, a dio šalje Zagrebu u Proračun)...
Ako ne poznaš nikoga od "procjenitelja" budi siguran da je to savršeno subjektivno...
on može frknuti mali iznos, ma koliko apsurdno niski upisan u Kupopr. ugovoru (uvijek se poslije može opravdati, da je njemu predočen skuter u toliko jadnom stanju, da mu je bilo žao, što on tebi ne isplati neki porez)...
...a da se dogodi da mu nešto prigovoriš (da si ga puno čekao, da je obavio, tamo nekog, a ti si bio na redu, da ti se žuri a vidio si ga na piću s nekim, a znao je da ga čekaš)... e, onda, kad padneš u nemilost... tad bi te spopala gornja vrijednost iz njegovog kataloga... nitko te ne traži da mu se zavlačiš, ali ne daj Bože da mu prigovoriš :laughing7:
Genesis051:
...I policu osiguranja AO (automobilske odgovornosti, tkz. "treća lica")... i to moraš imati sa sobom...
Ako je skut uredno registriran do nekog datuma (koji još nije istekao), onda imaj sa sobom TU policu, to je važeća, ima na sebi neki datum isteka...
Ako promijeniš broj registracije skuta, ne brini, to je i dalje važeća (plaćena do datuma isteka) polica... (i ja sad imam takvu za kupljen rabljeni auto - promijenio se vlasnik, čak i regist. pločica, ali polica je važeća do datuma produlj. prometne dozvole)...
Ako ne...onda si već uplatio neku policu (da bi mogao dobiti "pečat" -produljenje vrijednosti) za prometnu dozvolu
Genesis051:
Uuupss... E, da !
I tu uplatnicu, o plaćenom porezu...
aspirin:
skuteru je istekla registracija odavno...
Znaci, sa ugovorom i knizicom vozila idem u opcinu i tamo platim porez
(i tamo ce bit procjenitelj?? ne vjerujem da ima sluzbena osoba za te stvari
u mojoj opcini, al dobro)
nakon toga picim u stanicu za tehnicki pregled, tamo predam stare papire
(knjizicu vozila i prometnu) i dobijem nove na moje ime??? i to je to???
Ako je registracija istekla, jeli ja moram ic u dubrovnik napravit novu ili
mogu u splitu poc na tehnicki i ostavit splitsku tablicu??
Znam da pilim, ali nikad nisam nesto slicno radio pa sam zbunjen totalno ??? ???
Genesis051:
Najprije pitaj u policijskoj stanici kamo trebaš ići...ali, mislim, da u stanicu za tehnički, tamo ti procijeni iznos za uplatu poreza, kojeg odeš uplatit u općinu... tada nazad na tehnički produžiti /napraviti tehnički pregled (pošto je istekao), po napravljenom tehničkom,
predaješ papir (kod njih, na tehničkom):
od tehničkog pregleda
uplatnicu uplaćenog poreza
knjižicu vozila i prometnu (obe stare)
svoju osobnu
napravljenu policu obaveznog osiguranja (svakako osiguraj sebe i putnika na skutu, to je sitna doplata za mir u životu)
Oni će ti izdat novu prometnu, potvrditi knjižicu vozila (ili napisati novu)...
Tada te pošalju u policijsku stanicu (tako rade u Ri) po "pečat" - potvrdu da je prošlo kroz njihovu evidenciju, i sa potvrđenim knjižicama se vraćaš u stanicu za tehnički, po registarsku pločicu, i naljepnicu... Ugodnu vožnju (kad dobiješ A kategoriju) !!!
Možda sam sad bio jasniji (ja sam smoto ;D , ne sumnjam u tebe... )
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju