Općenito > Propisi
šlajf pred murjom?!?!!?1000kn (s autom)
dare:
evo pitanjce....
se isplati uložit tužbu na kaznu od 1000kn?
murjak me vidio kako sam malo zaslajfo i zaustavio me napisao kaznu u kojoj pise "prilikom naglog kretanja sa raskrižja doslo je do proklizavanja kotača"
tako nesto ugl.
pitao mi je frend murjaka ako se da sta smanjit kazna ili nesto slicno,ali je reko da nece nis ako je globa iznad 700kn i ako me murjak vidio.....
dali mogu sta dobit sa tuzbom ili ne??
jer mi se neda trosit vrijeme i bengu na sudove i slicno ako nece bit nis od toga....
tako da pleasee :help: :help: :help: (i sto prije jer imam fore 6dana :toothy11: )
3alfa3:
Ta kazna postoji i ne znam kako bi ju mogao izbjec.
Eventualno pisanjem zalbe (samo ne znam na sto bi se zapravo zalio) i dolaskom na sud, ali vrlo je vjerojatno da ces tako trosak jos povisit za iznos sudskih troskova i vrijeme koje ces izgubiti.
Sansa ti je jedino da ti se sudac/sutkinja iz nekog (meni nepoznatog) razloga smiluje
Članak 52.
(3) Vozač ne smije ni naglo povećavati brzinu, odnosno kretati iz mjesta, osim u slučaju opasnosti, postižući pritom gornju granicu dopuštenog broja okretaja motora ili na takav način da dolazi do proklizavanja kotača ili upravljati mopedom ili motociklom na jednom kotaču ili motornim triciklom, četverociklom ili lakim četverociklom na dva kotača.
(4) Novčanom kaznom u iznosu od 1.000,00 kuna kaznit će se za prekršaj vozač ako postupi suprotno odredbama ovoga članka.
Nikon:
pa zali se da je bilo ulja na cesti i da su kotaci proklizali pri kretanju, naglasi kako nisi ima iskustva s tim i kad je pocelo slajfat da si zablokira i ostavia nogu na gasu :toothy11:
3alfa3:
--- Citat: Nikon - 02 Veljača, 2009, 17:49:16 ---pa zali se da je bilo ulja na cesti i da su kotaci proklizali pri kretanju, naglasi kako nisi ima iskustva s tim i kad je pocelo slajfat da si zablokira i ostavia nogu na gasu :toothy11:
--- Kraj citata ---
Time zapravo priznaje prekrsaj, a dodatno sebe prikazuje kao nesposobnog za normalnu voznju
dare:
--- Citat: 3alfa3 - 02 Veljača, 2009, 17:50:37 ---
--- Citat: Nikon - 02 Veljača, 2009, 17:49:16 ---pa zali se da je bilo ulja na cesti i da su kotaci proklizali pri kretanju, naglasi kako nisi ima iskustva s tim i kad je pocelo slajfat da si zablokira i ostavia nogu na gasu :toothy11:
--- Kraj citata ---
Time zapravo priznaje prekrsaj, a dodatno sebe prikazuje kao nesposobnog za normalnu voznju
--- Kraj citata ---
LOOL :laughing7:
ajmeee znaci niss :sad3:
uffff to sam i mislio :sad1:
ali vrijedi pitat ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju