Tehnički kutak > Tuning skutera

honovanje?

(1/6) > >>

gumy:
eo ovako, nosio sam cilindar na bušenje i honovanje prije jedno mjesec dana, cilindar je izbušen, risevi maknuti, sve ok, tolerancija je na 5/100, ali me zanima honovanje. majstor koji je to radio kaže da je cilindar ishonovan (nešto mi je objašnjavao da ima dvje vrste honovanja, nešto s uljem i još nešto nisam ga skroz shvatio  :laughing6:). uglavnom, vidi se malo kak je napravljeno, ali meni se čini da to nije to. dali da odnesem cilindar negdje dalje, ili da sam kupim onaj alat sa SC što ima za honovanje, ili je ovo ok?

crogenie:
Cek, ne kuzim - honovanje se radi kako bi karike lakse nalegle i bolje i brze se formirale ako se ve varam, a mislim da honovan cilindar ima lagane kao "cik-cak" crtice, ako sam u krivu ispravite me... A ovdje mi to nikako ne izgleda kao to.

3alfa3:
ovo mi ne izgleda dobro. Trebalo bi cross honing sistemom napravit tako da risevi ovako nekako izgledaju

Ja bi nosio taj cilindar nekome ko se time bavi

gumy:
pa tak sam i ja mislio, i to sam objasnio liku koji mi je to radio, i on kaže da je ishonovan al kao da se ti cik cak tragovi od honovanja ne vide jako jer koristio ulje, ili tako nešto prilikom honanja pa nisu ostali jaki tragovi (nisam ga skroz skonto nisam ga baš slušo :))

ma odneti ću ga negdje dalje na honovanje...

jel se neko susreo s onim alatom što ima na sc?
http://scooter-center.com/catalog/product_info.php?products_id=11435&cPath=4_28_288_2481

Crazy Kuree:

--- Citat: gumy - 27 Siječanj, 2009, 23:17:19 ---pa tak sam i ja mislio, i to sam objasnio liku koji mi je to radio, i on kaže da je ishonovan al kao da se ti cik cak tragovi od honovanja ne vide jako jer koristio ulje, ili tako nešto prilikom honanja pa nisu ostali jaki tragovi (nisam ga skroz skonto nisam ga baš slušo :))

ma odneti ću ga negdje dalje na honovanje...

jel se neko susreo s onim alatom što ima na sc?
http://scooter-center.com/catalog/product_info.php?products_id=11435&cPath=4_28_288_2481

--- Kraj citata ---
e taj alat na njega sam mislio kad sam govorio za one specijale B, C itd, to ide na bušilicu i ja obično stavim vodobrusni i derem dok ne odu risevi a ukoliko ne staviš papir prave se risevi odnosno honanje i ima neka opruga u koliko negdje teško ide ono se neće okretat

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju