Tehnički kutak > Tuning skutera
Dimenzije remenja za minarelli - info
cvele60:
E sad Slow,malo to preradi pa stavi u FAQ,al ne zaboravi i kratki mina[to ja zbog kineza] :icon_tongue: :icon_thumright:
SlowRider:
--- Citat: dhorvat - 27 Siječanj, 2009, 20:39:37 ---
--- Citat: SlowRider - 27 Siječanj, 2009, 20:26:11 ---
Sad mi je jasno zasto mi je topov remen "ukrao" dio krajnje brzine...
--- Kraj citata ---
Pa podjeli to s nama. Ima nas koji bi voljeli i to znat :toothy3:
Misliš radi dimenzije? (738)
--- Kraj citata ---
Nije da mislim nego sigurno znam i uvjerio se, nikada vise nisam izganjao prijenos kao sa kevlarom... I kada stavim tanku sajbicu pod variomat (0.2mm), remen mi nije skroz na vrhu polutki, kada bih imao remen koji bi bio iza na vrhu, to bi bila dobitna kombinacija :frajer:
--- Citat: cvele60 - 27 Siječanj, 2009, 20:46:35 ---E sad Slow,malo to preradi pa stavi u FAQ,al ne zaboravi i kratki mina[to ja zbog kineza] :icon_tongue: :icon_thumright:
--- Kraj citata ---
Evo vec je ubacen link u tvoju temu, ako tema dobro zavrsi staviti cemo je cijelu :icon_thumright:
Jos samo da mi je saznati dimenzije Hebo remena.
Citat iz teksta Skuter prijenos: "Za 10 eura više dobije se s njim i Hebo Special Belt (kevlar) koji je duži od originalnog zbog čega se može potpuno iskoristiti veći promjer variomata."
cvele60:
Taj duzi Hebo ide u kompletu sa variom,i valjda je :dontknow: sam vario malo vecih dimenzija od ostalih,valjda ide i ventilvar.
Ne bi bilo logicno -duzi remen a sve ostalo isto :icon_scratch:
SlowRider:
--- Citat: cvele60 - 27 Siječanj, 2009, 21:10:02 ---Ne bi bilo logicno -duzi remen a sve ostalo isto :icon_scratch:
--- Kraj citata ---
Situacija je ovakva. Multivar ne dize remen do vrha variomata, ima nekih 3mm...
U minarellija se variomat moze stelati pomocu tankih sajbica koje se podloze izmedju bolcne variomata i ventilatora na radilici. Kada kupis novi remen, recimo kevlar ili TOP koji je sirok 16.5mm, on nece upasti skroz do kraja u variomat i time imas duzi prijenos u startu sto rezultira losijim startom. Zato je potrebno kada imas novi remen, staviti tanku sajbicu (imam set sajbica razlicitih debljina) da remen upadne skroz u variomat. Ali onda remen nije skroz na vrhu zadnjih polutki. Znaci, ili tamo ili vamo nedostaje...
smatram da bi duzi remen to nadoknadio.
Malo fali, ali promjena se jasno osjeti i nije nimalo zanemariva:
Za sada su mi zanimljiva ova 2 remena:
http://www.wms-online.de/product_info.php/cPath/400_118_401_91/products_id/1102
http://www.wms-online.de/product_info.php/cPath/400_118_401_91/products_id/1104
iako pokusavam saznati preostale 2 dimenzije koje nisu navedene.
cvele60:
Da sto se sajbnica tice tu si u pravu,isprobao sam par remena i tako ih stelovao.Probao sam i remen za piagio 804-18[serijski mi je 788-17,al mu uvek fali 5-6mm do vrha multivara] i tek sa njim sam izbacio remen do kraja[i dobio par km]
Racunao sam da je problem mozda u lose odradjenim polutkama kod kineza,mada sad nisam siguran dal remen silazi do kraja,
s obzirom na to da je ipak duzi 16mm od orginala :toothy11:
Mislim da ovaj polinije prvi vise odgovara zbog sirine :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju