Ovako danas ja kreno sav sretan reko jos malo i gotovo i da sastavim blokove...i hajde reko da psotavim vodenu...i kako sma uzeo set onaj bgm za reparaciju vodene pumpe....gledam osovina vodene uopste nema na sebi onih zlj#bova za osigurace...propeler vodne pumpe uopste nema navoj unutra da bi se mogo zavrnut..ajde uzmem od frenda on imo nov set jedan i uzemem propeler njegov i osovinu novu..i postavim to i reko to je to kraj mukama...postavio ja radilicu(Stage 6HPC) sve lijepo stego sve superi da postavim vario...kad gledam na osovini gdje vario onaj ko navoj nije do kraja nego od semeringa prema goren ema jedno pola cm navoja...dok na staroj je navoj skroz do semeringa.. prije je bilo ide a,zupcanik sto okrece vodenu/uljnu pmpu,podloska ona sto dodje uz multivar malo deblja...i onda ide vario....sad tako nemoze...uzeo ja gledam zupcanik sto ide na osovinu radilice ,koji je doso uz radilicu...kad sa unutrasnje strane uopste nema zube one kao sto je to imao serijski...i jednostavno se okrece uprazno kad ga stavis na osovinu...ja gledam stavim stari ali opet dole m zafrkaje jer nema navoja i isto dodje....stavim ja podlosku onu od multivara prvu...na njega stavim zupcanim novi..djabe nema zubaca samo se okrece..stavim stari sve super pase ..okrece se lijepo remen ravno stoji ne spada sve super...i sta cu tako i ostavim...stavim poslije toga vario i to je to...tanku onu skroz podlosku nisam jer nemam gdje da je stavim..jednostavno nije kao prije ...
moja pitanja su sljedeca ...
1.Dali su u stage 6 zaboravili narezat one zubce do kraja ili su planirali da sad ide obrnuto..prvo podloska varia,pa zubcanik sto okrece vodenu pa vario...(prije je bilo prvo zubcanik pa podloska pa vario)(uz radilicu sam samo dobio maticu koja se zavrce na stranu gdje vario i zubcanik sto okrece vodenu)
2. Zubcanik vodene pumpe sa unutrasnje strane nema zubaca ,greska fabricka ili ja nisam normalan ,evo i slika :
http://img228.imageshack.us/my.php?image=22012009745we4.jpg3.imal kakve veze sto je promjenjen redoslijed kako ide zubcanik,podlsoka i to....