Tehnički kutak > Tuning skutera
PINASCO LIMITATOR BRZINE
Ghoul:
ma cim ti upalis skut bolokada radi! onda kliknes gumbic na daljinksom i ona vise ne radi...skroz do slijedeceg ponovnog paljenja skuta...fora stvar ak te drotovi cope pa ne moras nis prckat po skutu...ali nije vrijedno para i meni je krepala...pa me usred nicega u sredistu zagorja ostavila na cesti...bila je iskljucena, ali se nes nutra shebalo i motor mi samo naglo izgubio obrtaje, poceo pucat iz spuha i akd je stao, uopce nije htio krenut...blokada ga uopce nije pustala nid a dojde u obrtaje da bi kvacilo spojilo... :(
PROOF:
--- Citat: Ghoul - 22 Siječanj, 2009, 19:41:33 ---ma cim ti upalis skut bolokada radi! onda kliknes gumbic na daljinksom i ona vise ne radi...skroz do slijedeceg ponovnog paljenja skuta...fora stvar ak te drotovi cope pa ne moras nis prckat po skutu...ali nije vrijedno para i meni je krepala...pa me usred nicega u sredistu zagorja ostavila na cesti...bila je iskljucena, ali se nes nutra shebalo i motor mi samo naglo izgubio obrtaje, poceo pucat iz spuha i akd je stao, uopce nije htio krenut...blokada ga uopce nije pustala nid a dojde u obrtaje da bi kvacilo spojilo... :(
--- Kraj citata ---
tocno tako....
Benjamin:
Pa zato ta blokada pomaze samo motorima serijskim..sa base kitevima i slabijim midrace...a svejace pocnu se javljat problemi oko kvacila i okreaja...tesko je ili nemoguce nastelati da ide 40-50 i da kvacilo hvata normalno..a detonacije na ausph su normalne..to je radi blokade jel mu regulira paljenje na bobini ..
to das gas do kraja i imas ko ja recimo 21 karb..masina dobiva velike kolicine goriva koja jojj je dovoljno za postizanje brzine od 100kmh a svijecica pali tak da motor ide 45 i onda preljeva i detonira...kad to cuje frajer na tehnickom bar tu u sesvetama ili zgu posalje te doma i veli imas neispravna motor...makar on ide 45 ali pucana spuh..zzato idem na tehnicki s mehanickim blokadama..ili mu dam 100kn i nek busretan..
neer:
Sta je ovo zlatno pored toga nesto za kocnice cini mi se :icon_scratch:
SlowRider:
--- Citat: Ghoul - 22 Siječanj, 2009, 19:41:33 ---ma cim ti upalis skut bolokada radi! onda kliknes gumbic na daljinksom i ona vise ne radi...skroz do slijedeceg ponovnog paljenja skuta...fora stvar ak te drotovi cope pa ne moras nis prckat po skutu...ali nije vrijedno para i meni je krepala...pa me usred nicega u sredistu zagorja ostavila na cesti...bila je iskljucena, ali se nes nutra shebalo i motor mi samo naglo izgubio obrtaje, poceo pucat iz spuha i akd je stao, uopce nije htio krenut...blokada ga uopce nije pustala nid a dojde u obrtaje da bi kvacilo spojilo... :(
--- Kraj citata ---
Imao sam 2 slucaja da sam Pinasco mjenjao za klasicnu i primitivnu blokadu koju si svatko moze napraviti. Pinasco je fency sa puno vise elektronike. :jerk:
Problemi sa el. blokadom nastaju zbog rastelanog fergazera ili zbog visoko turazne masine skutera (tu ne bi trebala biti base klasa, osim ako je jace nabrijana). Recimo moj skut sa blokadom radi kao serijski zablokirani, krivulja razvijanja snage je normalna, nema pucanja i prekidanja zvuka iz ispuha (sanse za pucanje se povecavaju sa okretajima).
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju