Tehnički kutak > Tuning skutera
nove gume
3alfa3:
Htio sam reci da ukoliko guma bude nepotrosena i nakon 7-8 tisuca km, onda je jednostavno pretvrda, a takva sigurno ne drzi kako treba.
Obicno zadnaj guma izdrzi 4000-8000 km i to je to. Prednja oko 12000-15000.
Meni zadnja Metzelerka na 5000 km bude potrosena 2/3, a prednja bude tako potrosena nakon 12000
Keky.sb:
ja imam battlax bt 30 i prešle su sada od 3000 - 4000 km i vidi se da su se počele trošiti. vozio sam na gotovo svim gumama i po meni su ove najbolje.
inače, ne moraju ti se one skroz potrošiti ni za recimo 8000 km, ali one više nisu toliko dobre. gube svoje svojstvo i ne drže više cestu kao prije, te se razbalansiraju itd. ja mijenjam obje gume otprilike svakih 6 - 7 tisuća km.
nisam vozio jedino na savi mc 29 sporty, a sve ostale su srednja žalost. jedine koje bi izdvojio kao solidne gume su metzeler koje su mi bile nešto malo lošije od bt 30, ali s obzirom da su nešto malo i jeftinije, to je ok ako nisi baš pri lovi.
pitaš koliko možeš prijeći sa gumama i dobio si odgovor 20 000 km. MOŽEŠ i znam ljude koji su toliko, a i više vozili na jednim gumama, ali ako ti je stalo do vlastite sigurnosti nećeš toliko čekati sa mijenjanjem.
igor.sb daj reci dečkima, iz vlastitog iskustva, kako je bilo voziti na savi mc 16 koje su pregazile 20 000 km. :la:
gokiSP:
znam ali ja iz svog iskustva nemogu reci da one nakon 10 nisu drzale kao i prije...
btw vozio sam se i na nekoj pireli gumi koja je imala 25 i jos uvijek je isla do ruba... :laughing7:
dhorvat:
--- Citat: Keky.sb - 12 Veljača, 2009, 01:34:05 ---igor.sb daj reci dečkima, iz vlastitog iskustva, kako je bilo voziti na savi mc 16 koje su pregazile 20 000 km. :la:
--- Kraj citata ---
Ne treba ti igor.sb :nono: Ja sam u sezoni napravio s njima ajmo reć oko 8000 km od kad su kupljene prije godinu dana i gume su od prvog dana katastrofa. Teško ih je zagrijat i kad se zagriju drže i to samo po suhom. Po mokroj cesti ko da sam na led došel :angry7:
Chupsy:
ljudi ja neznam, svako svoju priču ima, jel znate šta zanači da guma drži cestu
meni guma drži cestu kad ja nakon 1-2 minute voožnje mogu slobodno potegnut kočnicu i provozat se po prednjem, a ne da moram mislit di kaj kakav je asvalt i to
naprijed ima bridgestone hoop, i sve pohvale, stara je dvije godine još uvijek se može na prednji
iduća guma naprijed je definitivno bridgestone još neznam na kaj da se odlučim jer ova hoop je dosta brza, stavio bi molasicu, znam da ću bit sporiji ali po kiši bolje drži
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju