Općenito > Generalno o skuterima
ZIP 50 4t
eladio:
--- Citat: odin - 27 Siječanj, 2007, 23:20:09 ---
--- Citat: eladio - 27 Siječanj, 2007, 19:17:08 ---sad cekamo KINEZe rev. 2 :toothy9:
nego nisam jedino siguran da kvaliteta nuzno znaci i drsticno poskupljenje... tj. misljenja sam posto sam i u jednoj takvoj bransi u kojoj je i najbolje radjeno u kini.. da ce uskoro i kvaliteta pod brandovima koje danas znamo izlaziti iskljucio iz tamosnjih tvornica..
piaggio je vec krenuo..
zelim reci , biznis je biznis , i svodi se uglavnom na statistiku :dontknow:
PS
sad cekamo kineskog runnera i mc3 i SRa za 12 soma kuna :toothy3: :toothy11: :trk:
--- Kraj citata ---
naravno da ne znaci, ali ipak nije isto da li je zip made in china ili made in italy. Zasto se nasi kupci volkswagena zale da njihovi auti nisu tako dobri kao oni za njemacko trziste? Zasto toyota corolla made in turkey, prema mnogim svjedocenjima, vise nije tako kvalitetna kao japanska?
U biti, mene smeta sto u ovo vrijeme ogromne osjetljivosti na cijenu, nuzna nuspojava koja se javlja je losija kvaliteta. Ima dobra engleska poslovica "Ain't such thing as a free lunch" ili tako nekako :-)
Mislim da cemo u buducnosti gledati jos nize cijene, ali i nizu kvalitetu. Oni koji su danas losi i jeftini, postat ce skuplji i manje losi, a oni koji su danas skupi, postat ce jeftiniji i losiji. Zasto? Zato jer je cilj svega profit. Nije piaggio kupio tvornicu u kini da zadovolji kupce i ponudi im jednako kvalitetnu stvar za manje novca, vec ju je kupiom samo zato da zgrne veci profit :) Naravno, svi tako misle, to je kapitalizam, zato smo se borili :)
--- Kraj citata ---
pa praksa pokazuje taj trend , to da :icon_thumright:
ja samo kazem da taj isti piaggio u kini moze napraviti jednako dobar motor da zeli, i jos uvjek bi bolje zaradjivao.. e sad.. zasto kontrola kvalitete je losija u kineskoj tvornici , i zasto je trend takav.. to je statistika..
da, kapitalizam :)
PS
primjetio sam da se je u informatici taj trend promjenio :drunken_smilie:
trziste je valjda takvo , i odredjeni proizvodjaci su shvatili da su morali podici bas kvalitetu i biti vrhunski ,a za priblizno istu cijenu, da bi opstali , tu je ziva konkurencija , i sve se odvija jakoo brzoo
..a neki i nisu shvatili pa su laganini popushili preko noci :drunken_smilie:
Hrastinski:
--- Citat: IZd - 27 Siječanj, 2007, 23:40:09 ---"Nisam dovoljno bogat da bi kupovao jeftino!" :sad3:
--- Kraj citata ---
tocno !!
odin:
--- Citat: eladio - 28 Siječanj, 2007, 12:25:09 ---
pa praksa pokazuje taj trend , to da :icon_thumright:
ja samo kazem da taj isti piaggio u kini moze napraviti jednako dobar motor da zeli, i jos uvjek bi bolje zaradjivao.. e sad.. zasto kontrola kvalitete je losija u kineskoj tvornici , i zasto je trend takav.. to je statistika..
da, kapitalizam :)
PS
trziste je valjda takvo , i odredjeni proizvodjaci su shvatili da su morali podici bas kvalitetu i biti vrhunski ,a za priblizno istu cijenu, da bi opstali , tu je ziva konkurencija , i sve se odvija jakoo brzoo
--- Kraj citata ---
je, jer asus, siemens, toshiba rade strava notebooke za male pare. ali, s druge strane imas HP koji, IMHO, ima katastrofa dizajn kucista i kvalitetu samih materijala, a kosta jednako toliko. I opet je broj 1 :)
da se vratim na motore :) Nije samo stvar kontrole kvalitete, ima nesto i u zadovoljnim radnicima i samim materijalima. Radnici koji zive u krugu tvornice rade za 50USD mjesecno, jednom godisnje idu doma do kamo se moraju voziti 10 sati vlakom, moral im je na nuli (znam iz svjedocanstva takvih ljudi), ovi losiji proizvodjaci uvijek kupuju celik 3. kvalitete, boje jos slabije... Po mome misljenju bi se prva automobilska industrija preselila u kinu, da se tamo moze postici niska cijena za kvalitetnu stvar, a oni za sada ne razmisljaju o tome. Ipak, nazire se i tu nesto, toyota je u svojoj tvornici u kini napravila vozilo koje je dobilo 5 zvjezdica u Asia NCAP testu. Ali, taj auto ce biti mozda 10-15% jeftiniji od ovih koji se sada rade u turskoj, ako i toliko. Pa pogledaj onaj notorni Landwind terenac koji su pompozno predstavili prevaranti iz ACM-a na autoshow lani, kosta 200.000kn! Nije dobio niti jednu zvjezdicu u crash test, u srazu sa janjciceom od dva mjeseca lomis vrat :-) A kad vidis da za 200.000 kn kupis Jeep Cheerokee,ili Hyundai Santa Fe, skuzis da to i nije tako povoljno. To podsjeca na pocetke kineza na trzistu skutera, kad se tin matteo prodavao za 10.999 kuna, a jedan SYM jet za 9.999 :-) Ali da, tin matteo je hrvatski proizvod i dobijes uz njega kufer od 10 litara i alarm koji isprazni bateriju u roku keks :)
odin:
--- Kraj citata ---
da se ipak vratim na ovo, jer me ovo sto si napisao vec dugo veseli :) monitori su veci, baterije dulje traju, kamerice su mocnije, misevi precizniji, a cijene padaju :)
iako, vise od 20 godina se druzim sa kompjuterima (od spectruma, preko Atarija ST do PC-a), uvijek je bilo - aktualni kompjuter kosta 1000-1500 DEM. Tako je nekako i sad, 4-6k kn. NAravno, napredak radi svoje :)
r.e.!:
--- Citat: odin - 28 Siječanj, 2007, 13:37:42 ---
--- Kraj citata ---
da se ipak vratim na ovo, jer me ovo sto si napisao vec dugo veseli :) monitori su veci, baterije dulje traju, kamerice su mocnije, misevi precizniji, a cijene padaju :)
iako, vise od 20 godina se druzim sa kompjuterima (od spectruma, preko Atarija ST do PC-a), uvijek je bilo - aktualni kompjuter kosta 1000-1500 DEM. Tako je nekako i sad, 4-6k kn. NAravno, napredak radi svoje :)
--- Kraj citata ---
Upravo tako, možeš jednom nasjesti i kupiti nekvalitetan proizvod, ali drugi put ćeš sigurno razmisliti.
A tu se ne radi o jednoj osobi, već o masi ljudi.
Kvaliteta i marketing ključ su uspjeha.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju