Općenito > Generalno o skuterima
grijnje aluminja
gokiSP:
evo ovako moram jedu aluminisku polugisu pokrivit pa sam ju mislio zagrijat i onda ju pokrivit kako mi pase... e sad me zanima kad ju ugrijem i oblikujem dal da ju pustim da se sama ohladi ili da ju onako vrucu sibnem u vodu... :help:
neer:
inace se celik i ostali tvrdji metali poslje grijanja naglo hlade da bi dobili jos jacu cvrstocu.kod aluminija je drugacije moras ju grijati i savijati postepeno nije aluminij za kovanje njega se oblikuje prese ili ljeva i daje se zeljeni oblik metalu,moze se ugrijati i saviti ako se radi o polugici kocnice ako na to mislis
malaguti f12:
koko ja znam zakone fizike naglo hladjenje se zove kaljunje a njime povecavas cvrstocu materiala a smanjujes elasticnost
te-te-ac:
--- Citat: malaguti f12 - 09 Prosinac, 2008, 22:06:42 ---koko ja znam zakone fizike naglo hladjenje se zove kaljunje a njime povecavas cvrstocu materiala a smanjujes elasticnost
--- Kraj citata ---
kaljenje
Kaljenje je ubrzano hlađenje metala (obično čelika) s pogodne povišene temperature, čime se mijenjaju njegova svojstva, npr. čelik postaje tvrđi. Ovo se općenito postiže uranjanjem metala u vodu, ulje, otopinu polimera ili soli iako se ponekad koristi propuhivanje zraka.
ako je rucka kocnice u pitanju onda pazi samo malo poplasit i savit
neer:
--- Citat: te-te-ac - 09 Prosinac, 2008, 22:49:43 ---
--- Citat: malaguti f12 - 09 Prosinac, 2008, 22:06:42 ---koko ja znam zakone fizike naglo hladjenje se zove kaljunje a njime povecavas cvrstocu materiala a smanjujes elasticnost
--- Kraj citata ---
kaljenje
Kaljenje je ubrzano hlađenje metala (obično čelika) s pogodne povišene temperature, čime se mijenjaju njegova svojstva, npr. čelik postaje tvrđi. Ovo se općenito postiže uranjanjem metala u vodu, ulje, otopinu polimera ili soli iako se ponekad koristi propuhivanje zraka.
ako je rucka kocnice u pitanju onda pazi samo malo poplasit i savit
--- Kraj citata ---
ali nece on to saviti kako treba nece biti isto bit ce deformirana..a jbt pa mi ni neznamo o cemu se radi asjkaspfp
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju