Tehnički kutak > Tuning skutera

trokira dok se ne zagrije

<< < (4/8) > >>

ToNYGP1Racing:

--- Citat: gilerarunner - 07 Prosinac, 2008, 10:49:21 ---uzasno me nervira,kad krenem,dam mu malo vise gasa on pocne da trokira i tako sve dok ne dostigne trecu crticu zagrijanosti.
to mi se nije desavalo tek kad sam ga kupio.
jel neko zna sto je upitanju????
hvala.

--- Kraj citata ---
Nakon sto upalis skuter.. pusti ga da se malo zagrije. jedno 2-3 min!  :icon_biggrin:

gilerarunner:
e hvala vam svima.
ja ga pustim 1,1 i po minut,ali izgleda da to nije dovoljno.
a zao je i meni kad tako trokira,ali kad mi se zuri...
jos jednom svima hvala,bio sam se prepao da mu nije nesto poslo.

dhorvat:

--- Citat: gilerarunner - 07 Prosinac, 2008, 10:49:21 ---uzasno me nervira,kad krenem,dam mu malo vise gasa on pocne da trokira i tako sve dok ne dostigne trecu crticu zagrijanosti.
to mi se nije desavalo tek kad sam ga kupio.
jel neko zna sto je upitanju????
hvala.

--- Kraj citata ---

Jel se ti šališ ili stvarno radiš to kaj čujem? Pa nema vozila kojeg ne treba grijat!

Jedan od najboljih načina je da se voziš jako sporo prvih par sto metara (čitaj: na osmini gasa), pa polako dodaješ do trećine gasa ako je stao tokirat i tako se vozi dok ti se temperatura ne popne barem do 50% radne temperature, nakon čega možeš polako dodavati više gasa...

Eto tak ja radim i ispostavilo se da je to dobro jer nakon 18000 km nema niti jednog risa u cilindru. Na kitu naravno  :icon_thumright:

2TDottore:

--- Citat: gokiSP - 07 Prosinac, 2008, 12:01:18 ---meni ga je zao da se ne zagrije, i ja cu sad mita ostavljat duze da se zagrije jer je hladnije... :icon_thumright:
btw a autora ove teme nemora to zivcirat jer je to normalna stvar kod motora da ga moras zagrijat osim ako ga oces zaklat onda ga nemoras zagrijat...

--- Kraj citata ---

stari moj mita nemozes bez problema na mjestu zagrijat na radnu temperaturu dok je ljeto a kamoli kad je ispod 10 stupnjeva vani.Dosta ti je jedno 5 minuta da radi na mjestu dok se temperatura digne na 40 stupnjeva i onda na motor i lagana voznjica do max 5-6000 okretaja dok ne dodje na 50 stupnjeva.dalje tesko da ces ga dobit po zimi jer kiler je ogroman i drito hladnoca udara u njega i nema nikakve zastite ni plastike.  :icon_thumright:

a ja kaj se tice AC motora tipa moj stalker.Kad ga upalim radi na mjestu dok se ne obucem znaci jedno minutu i onda se doslovno vozim 20 dok ne prestane trokirat.Znaci jedno 2-3km.

180fxr:
Dottore kolko je mom trebalo neki dan?? presli 10-ak km i on jos hladan ko led..... 

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju