Općenito > Propisi
Opet A1, A2, A
sfreak:
--- Citat: dino gp1 - 29 Studeni, 2008, 22:55:04 ---Mislim da se po novom zakonu mora svaka kategorija posebno polagati, po tome se nakon A1 ne dobije A2 kat.
--- Kraj citata ---
i ja mislim da je tako...jedino sto ti pomaze npr kad imas A2, da mozes prije ic polagat za A...a opet moras ic polagat...
samo cu rec da se poserem na sve to...
mrcina:
to nije nigdje napisano izričito, tu je zakonskia rupa.
kao i prije polaganje ide kako zaželiš A1 ili A2 ili A ali da se mora svaka polagati kad prođe neko vrijeme to če pokazati vrijeme i postupci te objašnjenja MUP-a.
mrcina:
po onome što sam ja skužio iz zakona u članku gdje se govori o prelascima iz kategorije u kategoriju nigdje izričito nepiše da moraš polagati ponovno.ako naslijeđuješ nakon dvije godine onda je sve onako kako je bilo i prije samo što A ne naslijeđuješ nakon 18godina starosti več tek sa 20 godina. a prije je bilo da A polažeš sa 17,5 godina i možeš ju dobiti sa 18 dok sad ti je da polažeš sa 24 i dobijaš ju nakon polaganja.
sfreak:
--- Citat: mrcina - 30 Studeni, 2008, 11:16:57 ---po onome što sam ja skužio iz zakona u članku gdje se govori o prelascima iz kategorije u kategoriju nigdje izričito nepiše da moraš polagati ponovno.ako naslijeđuješ nakon dvije godine onda je sve onako kako je bilo i prije samo što A ne naslijeđuješ nakon 18godina starosti več tek sa 20 godina. a prije je bilo da A polažeš sa 17,5 godina i možeš ju dobiti sa 18 dok sad ti je da polažeš sa 24 i dobijaš ju nakon polaganja.
--- Kraj citata ---
Kandidat za vozača motornih vozila A kategorije smije polagati vozački ispit ako je stariji od 24 godine ili ako ima važeću vozačku dozvolu za vožnju motornih vozila A2 kategorije najmanje dvije godine i navršenih 20 godina.
naglasak na smije polagati vozacki ispit...to isto pise u clanku
mrcina:
po čl 208 kojeg si naveo ako čitaš doslovno polažeš za svaku kategoriju posebno nakon dvije godine staža.
dali če se to iči tako vidjetčemo slijedeče godine kad više nitko nema pravo naslijeđivanja po starom zakonu.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju