Tehnički kutak > Tuning skutera

Razrada gusa na 15mm ili 19mm karbu?

<< < (2/7) > >>

Crazy Kuree:

--- Citat: pitaNS - 24 Studeni, 2008, 14:08:07 ---razmišljam onda ovako...

19mm karb, stavim diznu oko 80-85 i izbušim jednu rupu oko 12mm na airboxu...da li bi to bilo ok, trebalo bi da bude bogatija smeša?

--- Kraj citata ---
a niko nezna dal ti motor vuče gdje falš zrak ehehe to ćeš vidit prema svjećici iako će ona vjerovatno bit mokra il crna zbog ulja a i zbog nepoštelanosti i malog gasa

pitaNS:

--- Citat: Crazy Kuree - 24 Studeni, 2008, 14:11:40 ---a niko nezna dal ti motor vuče gdje falš zrak ehehe to ćeš vidit prema svjećici iako će ona vjerovatno bit mokra il crna zbog ulja a i zbog nepoštelanosti i malog gasa

--- Kraj citata ---

a što bi vukao falš vazduh ako ga sad ne vuče nigde? ? ? gumena prirubnica je dobra, gumeno crevo iz airboxa je dobro... i nema šta...

veka84sb:

--- Citat: 3alfa3 - 24 Studeni, 2008, 14:03:00 ---Razradi ga tako da je smjesa nesto bogatija od idealne. S kojim karbom to napraviti - odluci sam. Mozda bi bilo dobro da reduciras rupu na airboxu kroz koju u njega ulazi zrak ako ces razradjivati sa 15mm karbom. Recimo, da ona ne bude sira od 12tak mm (ako je rupa okrugla).

--- Kraj citata ---

Alfa ti je dobro napisao ,smanji protok zraka da smjesa bude jaca ,svjedno jel karb 15 ili 19

pitaNS:
Pa ako mi treba bogatija smesa onda cu svakako staviti novi 19mm karb i necu preradjivati airbox uopste,samo stavim diznu oko 80, valjda ce to raditi s obzirom da ce imati malo vazduha? I gde se obicno stavlja ta dodatna rupa na airboxu? negde ko ulaza u karb ili nasuprot tome na drugoj strani,ili od dole?

cvele60:
Mnogo se mistifikuje razrada gusa ko da se razradjuje Ferrari a ne 70cc.Stavi lepo tu 19-icu i diznu oko 80,Pored postojeceg
ulaza u air-box dodaj jos jednu rupu da zbir povrsina obe bude ko i difuzor[alfa je to lepo napisao,nadji taj topik].
Pojacaj ulje u smesi za jos 0.5%[3-3.5%] a sama smesa nevalja ni da bude suvise bogata benzinom jer postizes suprotan efekat od onog koji ocekujes.
Ja sam gus razradio po malossi uputstvu-2 puta po 15min na povisenom leru,i 5 puta po 20-ak km na max 2/3 gasa sa razmakom da se masina ohladi.I sve to u jednom danu.Narednih 100-150km sam vozio *normalno*sa povremenim stiskanjem do kraja[kroz ubrzanje] i evo idem prema 10000km bez ikakvih problema.
Da i smesa za nijasu bogatija od one idealne :icon_thumright:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju