Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Moj Runner SP  (Posjeta: 96921 )

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Antares

• Tržnica : (+1)
  • forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: Zagreb
  • Moj Skuter: Runner SP
Odg: Moj Runner SP
« Odgovori #340 : 09 Listopad, 2009, 18:58:29 »
Dakle sad tu samo stavit termostat ili treba nešto unutra pričvrstit?

Ona "glava" termostata treba bit prema gore kolko sam skužio, tako je bar bio na serijskom, makar tamo je bio zašarafljen termostat s nutarnje strane cilindra.

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #341 : 09 Listopad, 2009, 19:08:52 »
da termostat ulazi unutra u to grlo...onaj siri dio prema gore uzi ulazi unutra .,.nemoj zaboravit sve vratit kak je bilo da nebi slinio cilindar

Offline Antares

• forumski skuteraš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
« Odgovori #342 : 09 Listopad, 2009, 19:11:55 »
Al što se neće on moć pomicat gore dole ako ga samo tako stavim unutra?

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: ZG
« Odgovori #343 : 09 Listopad, 2009, 20:15:14 »
Al što se neće on moć pomicat gore dole ako ga samo tako stavim unutra?

Stisnut ce ga plastika koja je do sada bila gore. Samo pazi da dobro dihta kako nebi slinilo. Trebalo bi biti tu i gumenog dihtuga koji to radi.

E da, i vrlo bitno:

Kad stavis termostat i upalis skuter, cekaj da se mashina zagrije na 5-6 crtica i onda serafic za odzracivanje malo otpusti kako bi zrak izasao van i cirkulacija bila savrsena.
Cekati do 5-6 crtica moras kako bi termostat bio skroz otvoren i cirkulacija tekucine bila moguca.
« Zadnja izmjena: 09 Listopad, 2009, 20:17:03 3alfa3 »

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #344 : 10 Listopad, 2009, 02:43:49 »
Stisnut ce ga plastika koja je do sada bila gore. Samo pazi da dobro dihta kako nebi slinilo. Trebalo bi biti tu i gumenog dihtuga koji to radi.

Nema dihtunga između crne plastike i cilindra. Bar nije do sad bilo.

Kad stavis termostat i upalis skuter, cekaj da se mashina zagrije na 5-6 crtica i onda serafic za odzracivanje malo otpusti kako bi zrak izasao van i cirkulacija bila savrsena.
Cekati do 5-6 crtica moras kako bi termostat bio skroz otvoren i cirkulacija tekucine bila moguca.

Misliš da vozim pa da dođe na 5-6 crtica ili će i na leru doć (pošto mi do sada nikako na leru ne prelazi 3 crtice)?
Goki je već prije spominjao da moram okrenut malo taj šaraf na par sekundi, ali i da ga onda vratim kako je bio.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-2)
  • maxi forumaš
  • *
  • .
  • Mjesto: Ri
  • Moj Skuter: NRG 180
« Odgovori #345 : 10 Listopad, 2009, 10:43:42 »
i na leru bi trebao doc do 5-6 crtica posto je sa termostatom sistem zatvoren dok je hladno...

sarafic odvrnes malo kad se motor zagrije kako je alfa rekao na 5-6 crtica i pustis ga odvrnutim dok ne pocme na neda voda ic..kad krene voda normalno ga zategnes nazad kako je bio i to je to..

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #346 : 10 Listopad, 2009, 12:05:59 »
Nema dihtunga između crne plastike i cilindra. Bar nije do sad bilo.

Trebao bi biti (crvena strelica pokazuje na crni gumeni dihtung)

Misliš da vozim pa da dođe na 5-6 crtica ili će i na leru doć (pošto mi do sada nikako na leru ne prelazi 3 crtice)?
Goki je već prije spominjao da moram okrenut malo taj šaraf na par sekundi, ali i da ga onda vratim kako je bio.

Dosao bi ti na 6 crtica i bez termostata, ali bi trebalo malo dulje cekat.
Kad stavis termsotat ce se to desit puno prije. To moras pricekat kako bi bio siguran da je termostat otvorio i onda se odzracjuje.
Dobro si odzracio kad kiler i oba crijeva vode postanu topli i kad nece nimalo zraka izlazit na serafic za odzracivanje. Njega je dovoljno otpustiti tek toliko da malo slini antifriz na njega.

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #347 : 10 Listopad, 2009, 12:18:23 »
Ok što se tiče postupka. Što se tiče dihutnga možda je s unutarnje strane crnog "čepa" di je šarafić, budem pogledao.

Jel smijem benzin izvuć iz rezervara na način da ono crijevo koje je išlo u karb povućem ustima pa pomoću tlaka izvadim sav benzin?
Jel trebam uzimat posebene dizne ili je ova 85 koja dolazi sa BS karbom dovoljna? (do sad u DS karbu mi je bila orginal 75 koja dolazi sa karbom)

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #348 : 10 Listopad, 2009, 12:36:51 »
mislim da neces tako izvuc benzin..a za diznu mislim da bi bila ok al svakako naknadno provjeri boju svijecice nakon stavljanja tog karba

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #349 : 10 Listopad, 2009, 12:42:06 »
Ako neide tako, onda ću na oko vidjet koliko ima benzina i stavit malo ulja u rezervar. Oko 2l mi je već iscurilo na tu cijevćicu, dakle oko 1-2l je još ostalo.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #350 : 10 Listopad, 2009, 12:54:57 »
ma i ne moras vadit nego jednostavno tako kako si rekao na postojeci benzin u rezervaru nadolij odredeni postotak ulja i malo promuckaj i gas

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #351 : 10 Listopad, 2009, 12:57:59 »
yy, al nebu bilo gasa, moram prvo ovu shemu s termostatom, zatvorit sve itd.

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #352 : 10 Listopad, 2009, 15:35:12 »
samo polako..nemoj bit fuser ko ja.. ;D

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #353 : 10 Listopad, 2009, 17:53:13 »
Ok mislim da sam sve spojio.
Do plovka nemogu doći sa pincetom, tj primim ko nekakvo "brdo" koje je ravno dole i to je to:

Na tom brdu mi se čini kao da je crtica, kao za šaraficiger.

Što se tiče termostata da rezimiramo dal sam dobro shvatio:

Upalim skut, pustim ga da radi na leru sve dok ne dođe na 6 crtica i onda šaraf malo otvorim (dakle u lijevo okrećem, tj prema sebi) i kad počne malo sliniti (na šarafu ili kod crijeva?) okrenem natrag za jednak broj stupnjeva. Zatim zgasim skuter ili ga i dalje pustim da radi da vidim hoće li temp. rasti?

Offline gokiSP

• OPREZ na tržnici
  • maxi forumaš
  • *
  • .
« Odgovori #354 : 10 Listopad, 2009, 17:59:56 »
ako te muci plovak onda jednostavno nadolij ulja toliko da se ugasi lampica i jbg takos e vozi..a ovo o termostatu si dobro shvatio i mozes ga ostavit upaljenog tj napravit neki dir da vidis kako se temp dize..ako se dize vise nego inace onda odzraci pomocu tog sarafa ponovno

Offline neer

• OPREZ na tržnici
  • Tržnica : (-1)
  • maxi forumaš
  • *
  • Spol: Ženski
    • jizzhut
  • Mjesto: šmićanci
  • Moj Skuter: Tvojskuter
« Odgovori #355 : 10 Listopad, 2009, 18:12:02 »
uzmi komad zice i  napravi kuku na kraju nabodi cep na ru zicu i samo povuci plovak gore i to je to

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #356 : 10 Listopad, 2009, 18:20:19 »
ok neer probat cu tako.

Isuse kakav sam ludak.
Upalio ja skuter i on radi na leru. Dode na 6. crticu ja pomaknem saraf i vratim, dode on na 7. crticu ja pomaknem jos vise i vratim, dode na 8. crticu ja jos vise i vratim, dode na 9. ja zgaism skut.
Kreten zaboravio skroz na antifriz. Nadam se da nisam neku stetu napravio.

Jel moram sad cekat da se ohladi skuter pa antifriz ili mogu odmah stavit? Koliko otprilike te mješavine vode i antifriza treba stavit?
« Zadnja izmjena: 10 Listopad, 2009, 18:22:50 Antares »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #357 : 10 Listopad, 2009, 18:47:02 »
Jel moram sad cekat da se ohladi skuter pa antifriz ili mogu odmah stavit? Koliko otprilike te mješavine vode i antifriza treba stavit?

pricekaj 10 minuta i stavi antifriz
procitaj na pakiranju antifriza kako se mijesa da bi dobio tekucinu koja smrzava tek ispod 15-20C

Offline Antares

• forumski skuteraš
« Odgovori #358 : 10 Listopad, 2009, 19:10:52 »
Evo riješio sam.
Kad je došlo na 6. crticu otvorio sam malo, zaslilinlo je pa zatvorio. 6. crticu nije prelazilo nego je nakon 2min palo na 5 crtica (tako mi i inače na leru radilo na 5 crtica) pustio sam ga još malo da radi i to je to. Sutra ću probat vozit.

Što se tiče omjera vjerojatno je na oko 1:2.5. Pošto sam lijevao, pa prelijevao itd... (ivanm je preporučio 1:3, a ina kaže da je oko 1:2 za -18C), pa je ovo moje valjda do nekih -15 (makar ga ispod -5 ne mislim vozit).

Evo kako sam riješio crijeva što se tiče mješavine:

Na šarafe sam stavio još jedan ovaj crni steznik.

Hvala svima koji su mi pomagali oko voga, a posebno gokiu, 3alfa3, drndi.
« Zadnja izmjena: 10 Listopad, 2009, 19:15:38 Antares »

Offline 3alfa3

• moderator mini
  • maxi forumaš
« Odgovori #359 : 10 Listopad, 2009, 19:22:22 »
...ovo moje valjda do nekih -15 (makar ga ispod -5 ne mislim vozit).

Nije problem u voznji, nego u parkiranju. Antifriz mora imat lediste ispod najmanje temperature na kojoj skut miruje