Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Moj Runner SP
gokiSP:
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2009, 12:37:57 ---Tocno, al to ne znaci da je manje zraka nego prije, nego da si samo na prijasnju smjesu DODAO benzina.
Slikovito:
15grama zraka+1gram benzina = smjesa bez choka
15grama zraka+1gram benzina +1gram benzina= smjesa sa chokom
Zraka je isto ;D
--- Kraj citata ---
e pa to sam ja mislio al sam se mozda malo krivo izrazio..
--- Citat: Drnda-1 - 01 Listopad, 2009, 12:58:40 ---goki nisi ni ti falio, ali to je sistem kod nekih karbova jos, da se zatori zrak,, kao polukrug se navuce na usis karba, znaci di pia makinama ide onaj limic zlatni, ali misim da se ti karbovi bas ne koriste kod skutera...
--- Kraj citata ---
ja sam ono gore napisao jer je neko napisao "ko kod starih autiju vise benzina? a ti si rekkao da..ja sam rekao manje zraka jer na starim autima kad potegnes cok u karbu se zatvori leptir na pola..
duje87:
--- Citat: 3alfa3 - 01 Listopad, 2009, 12:37:57 ---Tocno, al to ne znaci da je manje zraka nego prije, nego da si samo na prijasnju smjesu DODAO benzina.
Slikovito:
15grama zraka+1gram benzina = smjesa bez choka
15grama zraka+1gram benzina +1gram benzina= smjesa sa chokom
Zraka je isto ;D
--- Kraj citata ---
14.7 tocnije :toothy12: :laughing6:
Antares:
Ništa, otpada kombinacija sa 21 karbom jer smo se prodavač i ja krivo razumjeli. Unutra je trebala biti W7 igla, ali je W16 koja mi nikako ne odgovara.
U krajnjem slučaju ako ništa drugo drago mi jer što sam naučio nešto (stavljanje karba i dijelove). Šaraf za smjesu sam stavio točno na krug i pol.
Trenutno imam u planu naručiti neke dijelove za karb pa bi te alfa molio (ili bilo tko drugi tko zna) da mi kažete što je sve potrebno da W7 igla paše na karb.
Jeli ove sve ili treba još nešto ili netreba?
- klipić 40
- atomiser 262AU (neznam kako se kod nas zove taj dio, al na dell stranici je taj naziv), inače ima ga za naručit i na sipu što je super
Jel uopće taj atomiser 262AU i klipić 40 mogu ići na moj karb?
Također pošto sam otvorio karb saznao sam dijelove:
- klipić 30
- igla W9
- glavna dizna 75
- čok dizna 60
- atomiser 262AN
3alfa3:
--- Citat: Antares - 01 Listopad, 2009, 16:14:26 ---Ništa, otpada kombinacija sa 21 karbom jer smo se prodavač i ja krivo razumjeli. Unutra je trebala biti W7 igla, ali je W16 koja mi nikako ne odgovara.
U krajnjem slučaju ako ništa drugo drago mi jer što sam naučio nešto (stavljanje karba i dijelove). Šaraf za smjesu sam stavio točno na krug i pol.
Trenutno imam u planu naručiti neke dijelove za karb pa bi te alfa molio (ili bilo tko drugi tko zna) da mi kažete što je sve potrebno da W7 igla paše na karb.
Jeli ove sve ili treba još nešto ili netreba?
- klipić 40
- atomiser 262AU (neznam kako se kod nas zove taj dio, al na dell stranici je taj naziv), inače ima ga za naručit i na sipu što je super
Jel uopće taj atomiser 262AU i klipić 40 mogu ići na moj karb?
Također pošto sam otvorio karb saznao sam dijelove:
- klipić 30
- igla W9
- glavna dizna 75
- ler dizna 60
- atomiser 262AN
--- Kraj citata ---
Da, originalni setup karba sa W7 iglom ima to sto si naveo (trebas i ler diznu 50), ali to ne znaci da ce i tebi to biti najbolja kombinacija.
Stelanje karba se i zove stelanje jer ovisno o setupu treba pripasat razne dijelove u njega.
Cudi me da sa svojim karbom nisi zadovoljan, ali ako vec nisi, nabavi samo W7 iglu, atomiser AU i ler diznu 48 i 50 pa probaj sa svojim klipicem i ler diznom 48.
Trebat ces i glavnu diznu oko 80.
Zapravo, mozes probati i sa svojom ler diznom (mislim da je 45) pa po potrebi ju zamijeniti vecom
Antares:
Nije da nisam zadovoljan karbom, al iskreno u zadnje vrijeme me potrošnja malo počela brinut. U početku je bilo oko 5-25 - 5.5, ali sad je već lagano 6l.
To mi je nekako previše i htio bi onakvu potrošnju kakvu ti imaš.
A općenito izgleda da počinjem prčkat po skutu kao što sam i po kompovima prije, a kad krene jebiga. Treba sve bit pic pic.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju