Tehnički kutak > Tuning skutera

Stalker - problemcic!

<< < (24/32) > >>

3alfa3:

--- Citat: 2TDottore - 28 Studeni, 2008, 15:23:00 ---ima on duzu getribu al je i trenje vece zbog sirine gume pa sad neznam kolko mu to u praksi ide u prilog za krajnju brzinu

--- Kraj citata ---

Nije to auto guma koja ima ravnu gaznu povrsinu pa da trenje bude vece. Vise tu igra ulogu dizajn gume. SAva MC29 recimo ima jako agresivan dizajn i manju povrsinu dodra sa podlogom (dok vozis po ravnom) od vecine drugih guma, pa makar bila nazivno sira za broj,dva
Ali to nije ni bitno, bitno je da se shvati kako velicina zadnjeg (odnosno, pogonskog) kotaca diretkno utjece na duljinu prijenosa

3alfa3:

--- Citat: 2TDottore - 28 Studeni, 2008, 15:23:00 ---Ali opet ne kuzim kakve veze ima opseg sa sirinom gume.Kolko ja znam opseg je duljina koju predjes sa kotacem dok se opet ne vratis na isto mjesto na kotacu.

--- Kraj citata ---

130 - sirina gume u milimetrima
 60 - visina bocnice gume izrazena u postocima sirine gume - tu lezi razlika opsega u odnosu na gumu siroku 140
 13 - umutarnji promjer gume

gokiSP:
to je, vozio sam se 10000 na bt30, i po mokrom je smrt, ali po suhom je odlicna, mekana je ko zvaka... :headbang:
ali bio sam i zadovoljan  sa ml50 jedino sa ml50 mi je nekad znao zadnji kraj u zavoju kad sam nagnut skroz malo onako poskakivati...

2TDottore:

--- Citat: 3alfa3 - 28 Studeni, 2008, 15:27:56 ---
--- Citat: 2TDottore - 28 Studeni, 2008, 15:23:00 ---Ali opet ne kuzim kakve veze ima opseg sa sirinom gume.Kolko ja znam opseg je duljina koju predjes sa kotacem dok se opet ne vratis na isto mjesto na kotacu.

--- Kraj citata ---

130 - sirina gume u milimetrima
 60 - visina bocnice gume izrazena u postocima sirine gume - tu lezi razlika opsega u odnosu na gumu siroku 140
 13 - umutarnji promjer gume

--- Kraj citata ---

Ali obadvije su visine 60 tak da mi bas nije jasno kak oni to onda mjere.  :dontknow: Ali dobro kad pogledam onu tablicu vidim di su razlike i to je najbitnije.  :icon_thumright: Bas cu uzet te dvije dimenzije guma i izmjerit tocno sve one parametre po tablici pa da vidim razliku

3alfa3:

--- Citat: 2TDottore - 28 Studeni, 2008, 15:32:03 ---Ali obadvije su visine 60 tak da mi bas nije jasno
--- Kraj citata ---

60% od 140 je vece od 60% od 130

Najjednostavniji primjer:
Gume na NRG poweru su apsolutno identicnog opsega, a dimenzije su 120/70-13 i 140/60-13.
To je zato sto je 70% od 120 isto kao i 60% od 140

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju