Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
NRG Power
Drnda:
--- Citat: dhorvat - 01 Veljača, 2009, 07:58:32 ---
--- Citat: dino_sk - 06 Siječanj, 2009, 14:04:09 ---...izvlacenje zadnjeg atoma snage iz kita al jbg ko ga stavlja mislim da taj nerazmislja previse o tome kako da ga stedi...
--- Kraj citata ---
Vidi se da nezrelo razmišljaš. Kao prvo, stavljanje Base kita sa takvim tipom auspuha je ništa drugo nego malo pojačana serijala i u kombinaciji sa kvalitetnijim prijenosom i radilicom, vijek trajanja uz redovitu izmjenu klipa i karika mu je gotovo kao i kod serijske mašine. :glasses2:
Ja nisam stavio kit da budem brži od nekoga nego da motor može bez problema ići sa dvojicom u malo veće brdo na pola gasa. I to sam sada i dobio.
A te djetinjaste fore, moj je brži od tvojega ostavljam za midrace. Možda netko nema novaca za midrace pa naturpija base. Ali meni se čini da nitko od nas neće to raditi (efz, ja, slow, dottore...).
Gle, ako ćeš imat 22 godine i imat preko 90 kila, serijala ti više nebude dosta. A mi umjesto da skinemo kile radije stavimo kit :toothy12:. I k tome je ubrzanje bolje nego ti na svojoj serijali. I ponavljam ono o čemu cijelo vrijeme tupimo. Da ti sjedneš na moj skuter i daš gas vidio bi o čemu mi pričamo. Ali to se neće dogoditi :icon_biggrin:
--- Kraj citata ---
slazem se s tobom za base jer nece biti samo full gas jer jedino tako ide, cak bi sa base trebao manje trositi jer je manje ful gas sa njim... a imao sam midrace i ta ti stoji jer to treba odrzavati i tociti u njega...iako se nemogu zadovoljiti vise sa base kitom tako da ili ide midrace ili ce 125 2t zujača :laughing7: :laughing7:
SlowRider:
Sa base setupom ti treba manje gasa, manje okretaja, rezultat je da skuter trosi manje ili isto kao serijale. I jos kada stavis neki slabiji auspuh, ili otvoreni serijski, dobivas ekonomican skuter kojemu trajnost moze biti i duza od serijske termo grupe.
Drnda:
--- Citat: SlowRider - 01 Veljača, 2009, 11:57:30 ---Sa base setupom ti treba manje gasa, manje okretaja, rezultat je da skuter trosi manje ili isto kao serijale. I jos kada stavis neki slabiji auspuh, ili otvoreni serijski, dobivas ekonomican skuter kojemu trajnost moze biti i duza od serijske termo grupe.
--- Kraj citata ---
i kada ja to nekoe recem svi skoce na tebe da si lud i te spike a neznaju ni deklo skinuti... to su oni koji govore da im skuter sa malossi SPORTSKIM ROLICAMA ide 110 po satu :laughing7: :laughing7:
dhorvat:
--- Citat: Drnda-1 - 01 Veljača, 2009, 12:35:46 ---
--- Citat: SlowRider - 01 Veljača, 2009, 11:57:30 ---Sa base setupom ti treba manje gasa, manje okretaja, rezultat je da skuter trosi manje ili isto kao serijale. I jos kada stavis neki slabiji auspuh, ili otvoreni serijski, dobivas ekonomican skuter kojemu trajnost moze biti i duza od serijske termo grupe.
--- Kraj citata ---
i kada ja to nekoe recem svi skoce na tebe da si lud i te spike a neznaju ni deklo skinuti... to su oni koji govore da im skuter sa malossi SPORTSKIM ROLICAMA ide 110 po satu :laughing7: :laughing7:
--- Kraj citata ---
:toothy12: :toothy12: :icon_thumright:
Eto, ja kažem da je gus to što je malo prije slow reko - zamjena za serijalu. Nema mi baš previše smisla vrtiti base u nebesa kad su za to predviđeni midrace kitevi i naravno jači.
Ako netko želi, samo naprijed, ali nije gus dugotrajan jer je slabiji, naprotiv nije ni daleko od midrace-a sa sitnim doradama i midrace auspuhom, ali dugotrajnost i pouzdanost mu naglo padaju ako se izvlači maximum iz termogrupe :dontknow:
S druge strane, jeftinije je kupiti novi base kit nego novu serijsku termogrupu. :icon_thumright:
Recimo base kit sa yasuni R-om je plafon plafona, a base s nardom je po meni jako čudna i neisplativa kombinacija.
Ja sa svojim tvorničkim auspuhom idem nešto sitno više od 5% sporije nego sa ZX-om jer je dosta otvoren i sa njim reduciram opterećenje, okretaje i potrošnju ali za dosta više od 5% :icon_thumright:
Zanima me krajnja brzina sada sa tim auspuhom kad mi stigne primar za par dana, nadam se da nebude veća nego kod NRG power-a iz ove teme jer će me dotični vlasnik zadavit ko gusku :toothy3:
3alfa3:
--- Citat: dhorvat - 01 Veljača, 2009, 18:37:09 ---nadam se da nebude veća nego kod NRG power-a iz ove teme jer će me dotični vlasnik zadavit ko gusku :toothy3:
--- Kraj citata ---
A gle, u tom slucaju ces imat dovoljno brz skuter da to izbjegnes ;D
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju