Tehnički kutak > Tuning skutera
Runner 50 unisten blok-sta sad?
Ghoul:
velim, ne znam, nisam na svoje oci to vidio...idem danas po skuter pa cu cut kaj sve imaju za rec!
ja sam se samo s ovim topicom pripremao za worst case scenario jer mi je rega krajem 11., a i treba mi skuter!
ne znam, skuter ovakav kakav je sad, treba izdrzat do Vza! onda cu ga tam u radioni rastavit i otfurat te dijelove tokaru da vidim kaj ima za rec...
Ghoul:
ewo pokupio sam skut...i pito tocno kaj je bilo...uglavnom, lager na sekundaru je otiso i poceo sve nutra napinjat i bacat iz centra kaj je prouzrocilo glodanje aluminija na osovini koja je na kuplungu i jednoj maloj u sredini i one vise nisu u centru i zato se dogadja da se cuje ko klackanje kad okrecem straznji kotac jer ovo svaki krug preskoci :(
rekli su da su probali nekak radit vecu rupu i to ali vele da je nemoguce da se pogodi tocan centar i da bi ak ne zbuse tocno centar opet bilo isto sranje! a to je samo za ovu osovinu na kuplungu, a ona mala u getribi pa je na 2 mjesta sjebala blok i ona se nutra rotira prakticki kak zeli...uglavnom doslovno generalno sranje! mislim, ak mi je njihov majstor tam tak rekel, ja mu vjerujem...
e sad, s tim da ne mislim prodvat skuter, predlozili su mi jedinu normalnu opciju, da kupim rabljene blokove od 50-ke jer se 180 ne isplati slagat i da bolje da onda odma kupim nrmalnog SPa, a iskreno meni se neda cijela zima provest u garazi modificirat nosace i centrirat....
tak da, eto, kupujem rabljene blokove od SP50
dhorvat:
--- Citat: gozz - 11 Studeni, 2008, 09:57:27 ---ili skine još mesa pa napravi deblju piksnu...
...Sad ćeš ti za jednu sitnicu mjenjat po motora...
--- Kraj citata ---
Čitam prvi put temu i odma mi je palo na pamet da izbrusi na tokarski oko ležaja i da stavi piksu i stvar rješena...
I sad vidim da netko isto misli ko i ja :icon_thumright:
Ja bi sigurno tak radio da se meni to desilo...
BTW. meni neš ujak pričal da postoji neki locktite (kojeg mi je i dao) s kojim se "krpaju" ta odstojanja ležaja... Al nije mi trebalo... Jel netko zna i probal dal je to dobro?
3alfa3:
--- Citat: dhorvat2 - 11 Studeni, 2008, 18:02:17 ---BTW. meni neš ujak pričal da postoji neki locktite (kojeg mi je i dao) s kojim se "krpaju" ta odstojanja ležaja... Al nije mi trebalo... Jel netko zna i probal dal je to dobro?
--- Kraj citata ---
Imam ga kod kuce jer sam naivno probao rijesit problem radilice koja je provrtila lezaj. Naravno da nije pomoglo.
Taj loktit je dobar za lijepiti lezajeve koji ne trpe puno, ali slaba korist od njega na getribi ili radilici.
Primjenu mu vidim kod lezaja kotaca, nekog kucanskog aparata i sl.
dhorvat:
Drugim rječima - preslabo je! :icon_scratch:
Velim... brusit okolo da se može neka piksa ubacit i u to ležaj... :icon_thumright:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju