Tehnički kutak > Tuning skutera

Di-Tech pitanje

(1/4) > >>

animatrix:
imam nekih pitanja vezanih za direct injection motore.. vise manje znam princip rada i svidja mi se, sto zbog nize potrosnje, sto zbog manjeg zagadjenja, performansi i tako.. zanima me zasto se ta tehnologija nije implementirala i u vece motore? prvenstveno mislim na 125, 150 i 180cc dvotaktne motore od aprilie, gilere, piaggioa? sad drugo pitanje, koliko sam skuzio, aprilia sr 50 je s kraja 90ih koristila minarellijeve motore, zanima me dal su ti isti motori bili i u ditech verzijama? kolika je mogucnost na kinezijota (tu mislim na lunu/keeway/cpi) strpati elektroniku i sve sa ditecha starijeg godista u svrhu poboljsanja korisnosti tog motora? i zadnje, bi li se moglo srediti recimo 125-icu da ima DI?

Iwo SR Tuono:
nisu stavljali tu tehnologiju u big bore 2T iz tog razloga šta na cvajama ta tehnologija nije još dovoljno razvijena dok na 4T je i imaš npr mašine 250ie itd...

Aprilia je koristila Minarelli/Morini/Piaggio/Morini Ditech Motore, prema vodenoj pumpi znaš koji je koji.

Treće: nemože, čitaj ispod.

4. 125 2t se nebi moglo sredit da ima DI, prva stvar koja je nerješiva je fizičke prirode i u samom bloku fali rupa di će stajat kompresor te još ostali tehnički dijelovi jer nije projektiran za konverziju, isto ko i na kinezima. Jedina opcija je swap mašine i instalacija zajendo s pumpama i popratnim dijelovima na ramu od kineza,pa na kinezu imat ditech morini mašinu, to je to.

animatrix:
tnx na odgovoru.. imas li kakav sajt sa DI motorima? da mogu usporediti razlike u motorima... wiki nezna bas puno o tome (gledano s tehnicke strane). ako si cuo mozda, Evinrude E-TEC vanbrodski motori, koriste tu tehnologiju, prije koju godinu su valjd imali nagradu za najcisci motor i tako.. volio bih vidjeti novog runnera 200cc cvaju PJ:D :headbang:

veka84sb:

--- Citat: Iwo SR Tuono - 08 Studeni, 2008, 18:29:32 ---nisu stavljali tu tehnologiju u big bore 2T iz tog razloga šta na cvajama ta tehnologija nije još dovoljno razvijena dok na 4T je i imaš npr mašine 250ie itd...

Aprilia je koristila Minarelli/Morini/Piaggio/Morini Ditech Motore, prema vodenoj pumpi znaš koji je koji.

Treće: nemože, čitaj ispod.

4. 125 2t se nebi moglo sredit da ima DI, prva stvar koja je nerješiva je fizičke prirode i u samom bloku fali rupa di će stajat kompresor te još ostali tehnički dijelovi jer nije projektiran za konverziju, isto ko i na kinezima. Jedina opcija je swap mašine i instalacija zajendo s pumpama i popratnim dijelovima na ramu od kineza,pa na kinezu imat ditech morini mašinu, to je to.

--- Kraj citata ---

Sve se moze kada se hoce , inace da ne pametujem evo pogledaj prva tri videa sa stranice....

http://www.youtube.com/results?search_query=rs+125+injection&search_type=&aq=f

Iwo SR Tuono:
gle, to su ekstremi ako ćemo realno, ja gvorim za 125+ ccm mašine od skutera, u mašine od sportiva se nisam nikad miješao niti ih vozio.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju