Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari

Sr tjuning by BALTAZAR-NOVO EWO1 MAX prelazak u 180 SR BB

<< < (30/42) > >>

dario007:
Dap,imam dva komada.

Ja sam na svojem prebacio spoj crijeva i zatvarao male izlaze.Prvo na "probnom" kileru kojeg sam odradio s tekucim metalom.Posto je taj polozio test,dao sam povarit drugi kiler.
Bas mi je stari poslao sliku da je gotov kiler kojeg sam dao povarit.

Znaci ja sam napravio da je ulaz tople vode s glave dole desno,onda od gore lijevo ide dalje u gornji kiler na ulaz tople vode.Posto je to gore lijevo najvisa tocka zrak ne moze ostati u kileru,a ako sto zraka bude odlazi u gornji kiler koji se sam odzraci preko posude.Znaci sve je kao i u orginalu,pusti se zrak na glavi,a ostalo samo odradi.

Ovako izgleda orginal kiler od nrg-a 50 koji sam preradio i onaj gornji koji je ostao u orginalu:

Nemora znacit da kolegi nece funkcionirat,ali da se mene pita napravio bi odzracnik na vrhu kilera.Tamo bi se pustio eventualno zarobljeni zrak.
Da funkcionira ideja da sistem sam istera zrak,onda na glavi ne bi bilo odzracnika.Tamo je isto mjesto gdje zrak ostaje zarobljen,ispusti se odzracnikom i to je to.

Poslano sa mog D5503 koristeći Tapatalk

CoK:
Nisi to trebao raditi, moglo se odzraciti i bez toga ali sta je tu je, bit ce ti "lakse" odzraciti, tj bit ce ti isto ali ces ti misliti da se nije dalo odzracit drugacije :) pumpa ce to protjerat, a odzracnik na glavi je tamo jer je to "najvisa" tocka, nema potrebe odzracivat svaki dio posebno, osim ako stvarno ima. Beverly 500 za primjer, ne svaki, nekad se neda odzracit pa ga moras dizat na zadnji kotac na prednji ljuljat lijevo desno dok se ne odzraci i tako...previse razmisljanja u naprijed definitivno, kladim se da karas s kutomjerom  :glasses9: (sala nhf)

dario007:
Nije to nikakvo pretjerano razmisljanje,nego posao odradjen po ps-u.Glava nije najvisa tocka,nego tocka gdje zrak ostaje zarobljen isto kao i kiler kojeg bi eventualno ubacio u sistem hladjenja a nema izlaz u najvisoj tocki.Posuda je najvisa tocka preko koje izlazi zrak iz sistema samim kruzenjem tekucine.

Zamisli samo radijator u sistemu centralnog grijanja,spojevi su s donje strane,voda cirkulira preko pumpe,a opet u svakom radijatoru ostane zarobljen zrak kojeg ispustas preko odzracnika.Bez obzira sto je u najvisoj tocki automatski odzracnik. :icon_thumright:

Sad ti opet mozes imati svoju neargumentiranu tvrdnju,a ja svoju,pa tako mozemo u nedogled.

CoK:

--- Citat: dario007 - 07 Veljača, 2018, 14:53:43 ---Nije to nikakvo pretjerano razmisljanje,nego posao odradjen po ps-u.Glava nije najvisa tocka,nego tocka gdje zrak ostaje zarobljen isto kao i kiler kojeg bi eventualno ubacio u sistem hladjenja a nema izlaz u najvisoj tocki.Posuda je najvisa tocka preko koje izlazi zrak iz sistema samim kruzenjem tekucine.

Zamisli samo radijator u sistemu centralnog grijanja,spojevi su s donje strane,voda cirkulira preko pumpe,a opet u svakom radijatoru ostane zarobljen zrak kojeg ispustas preko odzracnika.Bez obzira sto je u najvisoj tocki automatski odzracnik. :icon_thumright:

Sad ti opet mozes imati svoju neargumentiranu tvrdnju,a ja svoju,pa tako mozemo u nedogled.

--- Kraj citata ---
a tvoja je tvrdnja argumentirana jer si ti tako rekao?  :)
Da si odradio posao po PSu, ubacio bi 1 kiler a ne 2 i stavio ventilator kako je to rijeseno SVUGDJE, ovo sa 2 kilera samo sljaka i to je to. Nemoj se nac uvrijedenim, samo kazem...sto se tice centralnog grijanja znam odzracit radijator haha

aprilija top:
dario nema veze di je izvod na autu mororu jel nije to kucni radiator koji stoji ma mjestu 99 % auta motora se ozraci do kraja kad se krenes vozit.voda cirkulira kroz cijeli kiler to si sitne sace i da stavit cu parafluu makar je skup bolje hladi od antifriza kja velis na to :headbang: :notworthy:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju