Sve za skuter!! MS Trgovina - Akcija

Autor Tema: Piaggio Typhoon 125 2T  (Posjeta: 280 )

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Dragster 50

• Tržnica : (0)
  • maxi forumaš
  • Spol: Muški
  • Italjet Dragster MK1 proud owner
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
    • You Tube: Cro Dragster
  • Moj Skuter: Dragster 180/70
  • MojSetup: Gilardoni 180-20,5/DR EVO 70-17,5
  • MojSpuh: SM06/Yasuni R
Piaggio Typhoon 125 2T
« : 09 Siječanj, 2026, 19:58:44 »
Pozdrav svima.
Piaggio Typhoon 125  2T,  1997 god. Na satu 20 000, i po papirima zadnja registracija je bila 2005. Vjerujem da je vožen, ali ne previše. Ukratko bi plan bio, sve rastaviti do rame, detaljno očistiti i mijenjati sve što treba. Naljepnice su već naručene, tako da ide i lakiranje u ovu crvenu.
Naravno da se razmišlja i o cilindrima 150/172 ali je prerano o tome, znam samo da neće ići u smjeru Dragstera, bar ne financijski. Otvaram temu u garaži zbog lakše komunikacije, jer nikad nisam slagao ovu mašinu, i vjerujem da ću trebati pomoć.
Moram naglasiti, ako ikad izgubim živce pa napišem nešto ružno o skuteru, to nema veze sa kolegom sa foruma od kojeg je kupljen😁 Sve je kako je na slikama, opisano u porukama, i preko poziva👍🏻
Evo par slika.

Offline Dragster 50

• maxi forumaš
Odg: Piaggio Typhoon 125 2T
« Odgovori #1 : 09 Siječanj, 2026, 20:04:39 »

Offline challenbeen

• maxi forumaš
  • YearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: otok Pag
« Odgovori #2 : 09 Siječanj, 2026, 20:58:07 »
odmah mi je toplije oko srca kad vidim u kakvu je garažu uplovio  :icon_thumright: :glasses9:
Gilera Runner ST 125 4t 2008

Offline Tihich

• forumski biciklist
  • YearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYearsYears
  • Mjesto: B.Poljice
  • Moj Skuter: Typhoon, Vespa lx
  • Moja Kaciga: Airoh
  • MojSetup: Serijski
  • MojSpuh: Serijski
« Odgovori #3 : 09 Siječanj, 2026, 21:30:27 »
Zanimljiv projekt, ja imam 2 Typhoona tog tipa ali su 50ccm, odlični skuteri.
I da zastavu okreni jer crven-bijeli-plavi ide sa lijeva na desno kada visi vertikalno, jbg profesionalna deformacija.

Offline Dragster 50

• maxi forumaš
« Odgovori #4 : 10 Siječanj, 2026, 20:13:58 »
Danas se odradilo par sati. Očišćeno deklo i podmazan sistem kurble, jer je slabo vraćala. Skinut prijenos, i nema nekih problema, osim što mi nije jasan označeni dio na variomatu. Vidio sam na drugom projektu da je to kod Typhoon-a normalno, pa ću vidjeti dali to tokariti ili staviti variomat iz šteka koji to nema (bio na 125 lc mašini).
Stavio novo gorivo, novu svjećicu,  iako je u njemu bila nova i pokušao kresnuti, ali nije išlo. Vakum pumpa šljaka, ali je svjećica suha, znači do karburatora je, ili usisa, tu negdje ne prolazi gorivo. Mislio sam ga samo upaliti da vidim jel radi, pa početi sve rastavljati. Vrijeme isto ne ide baš u prilog. Sad se može lagano raditi spisak dijelova za mašinu.
@Tihich
Ako ju okrenem, onda je ono iz gornjeg lijevog kuta skroz dolje, a to ne može😂

Offline Dragster 50

• maxi forumaš
« Odgovori #5 : Danas u 15:55:34 »
Ovo je današnji napredak. Ipak sam odlučio da idem na komplet rastavljanje, bez paljenja. Trebalo bi neke stvari provjeriti i zamjeniti, pa nisam siguran da mi se da raditi dupli posao samo da se uvjerim dal uopće pali. Plastike su mi oduzele podosta vremena, jer ih ima par sa "klik/klak"😁 spojevima, spoj kade čak na šaraf, a ispod matica. Na Dragsteru sam navikao na križni za sve plastike, a svi jači spojevi na imbus, koji i kad provrti utor lakše ga je odvrnuti u odnosu na križni.
Vidio sam da većina dijelova koji mi trebaju ima na Easy parts. Šteta što su karike nedostupne, a za klip ću još vidjeti, možda ima u kompletu. Stanje cilindra još nisam gledao, a iskreno razmišljam i o Dellortu 20,5. Čudno mi je da su lamele usisa metalne, k'o na Minarelli 50cc, ali ne zijevaju nigdje. Mikuni VM 20 325 mi je nepoznat.
To je to za sad, kad se vrijeme smiri, počinjem sa čišćenjem, i skidanjem mašine.

E da, nigdje ne mogu naći manual i tablicu za stezanje sa kilo ključem, pa ako netko ima....