Tehnički kutak > Tehnička pitanja
pitanje podtlaka SF2
matija84m:
--- Citat: jady28de - 15 Srpanj, 2025, 19:20:02 ---malo se opet igrao i gubio "zivce" na francuzu......skinuo frgu,promjenio okruglu brtvu kaj na usis ide i napravio jos dodatnu brtvu da sam tu siguran....kaj rec...tek nakon 3-4km fali benga....pa mu treba da opet napuni...tada opet nekih 2-3min ide ko blesav i opet....fali benga....
slozio manometar na podtlak izmedju usisne grane i pumpice goriva...titra kak motor radi oko 120mbar podtlak....al i dalje bi reko da to nije dosta....
pali odma,dal topli il hladan...nebitno....vuce ko lud cca 5-6 minuta i onda fali benga....navuce u tih par minuta do 80 po satu bez problema s mojih 130kg.....
kaj nitko nezna kaj bi moglo jos biti da probam?
ima mozda promjer crijeva za podtlak kakve veze s time? 3,8mm je unutarnji promjer.....
--- Kraj citata ---
Po ovoj prici izgleda da ti je slab dotok goriva u karb....
Iglica plovka ne otvara dobro ili je tu nekaj zastopano
Filter goriva u rezervatu zastopan
Malo se pozabavi sa tim
jady28de:
hvala svima na idejama....cijeli blok sa usisom sam sa brake cleanerom pospricao,di je pustao zrak sam ponovo brtvio.plovak je ok,pumpica isto...nova je.u crijevo od goriva imam prozirni filter pa po tome vidim kolko mi u frgu "kapa" doslovce.jucer sam frgu raskopao i temeljito ispuhao,poslje je budem vratio.
al drugo pitanje....jel moguce da radi auspuha nema dovoljno podtlaka?ipak je otvoreni LASER u pitanju....a za kompresiju....sa 4,5bara je bolji podtlak bio nego sad sa 6bara.
narucio sam si pipu koju mogu sam otvorit,rucno....jedino me to jos spasava....vise neznm kaj jos napravit...btw,filter zraka je dost pun benge ak to kaj znaci....
JogFromYamaha:
Daj ti na usta potegni vakum, iz crijeva za gorivo ti treba teci mlaz benzina kak je rupa u crijevu siroka kontinuirano,
ako ne curi otvori cep tanka ako ti onda odjednom potece odzraka tanka ti je postopana ako i onda nece bacaj vakum ventil u kantu i odi po novi.
Ako ti pada razina vakuma u ustima opet imas gubitak negdje i to moras rjesiti.
jady28de:
napravim podtlak s ustima i curi mlaz sa i bez poklopca rezervara....sve sam to vec probao i na isto dojde...cim motor radi ima slabi mlaz.sad sam i filter jos jednom promjenio i sve moguce sa vezicama zategnul....ide proba pa javim....
jady28de:
jucer sam se jos malo igrao oko toga,smanjio sam jos i zrak kaj u filter zraka ide tak da sam jos komad spuzve u usisni dio (onaj usmjerivac) zagurao...bolji je odaziv i ljepse vuce,kao da ima vise snage.al dalje isti problem s manjkom goriva,al sad krace treba da se napuni...znaci cim mu pritvorim dovod zraka bolji je podtlak.po meni negdje na usisnoj strani fals zraka vuce.....
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju