Tehnički kutak > Garaža

Gilera GP 800

<< < (8/10) > >>

Beverly200x:
Neki dan je stigao novi sat s ebaya

Stari popucani sa 35000 je odma zamijenjen  :headbang:

Zna li netko što znači ovo "LO" na displeju? Preokrenuo sam cijeli google a nisam nasao odgovor. Je li to zbog bocne nogice? Napravljeno je da se ne gasi kad je spustena...

Usput sam isao ocistit klapnu gasa koja je bila prljava

Ovak izgleda filter zraka...
Skoro pa sam sve krivo vratio nazad jer je bas zeznuto vratit kuciste filtera zraka sa nekom plastikom u koju ide iberlauf pa onda u klapnu.

I za kraj promjena ulja i filtera. Po papirima je veliki servis napraljen u ovo doba prosle godine...

U planu je bilo da ce plastike bit ofarbane do kraja ovog tjedna i da ce bit slozen ali odgađa se za neki drugi put

Beverly200x:
Skuter je napokon sklopljen i napravljen pokusni đir  :headbang:

Evo slike jednog elementa koji je farban

To je više manje to, jedino što još upada u oči je srednja nogara,mala plastika na kojoj je logo i ispolirat auspuh i stavit novu naljepnicu na njega. Sljedeci tjedan stiže db killer tako da ce bit spreman za regu 8.3.

JogFromYamaha:
Da ti dam savjet odmah prije nego se nesto desi.
Postoji upgrade za centralnu nogaru koja  dobiva dva povarena trokuta od 3mm metala sto ju cini cvrscom.
Nogare oksidiraju na gpu i gube strukturalni integritet, meni se moja raspala tek sam onda vidio da postoji service bulletin oko nogare i modifikacija iste sa strane piaggia da se problem stabilnosti rjesi.
U kratko receno nogar se zbog neravne povrsine nejednakomjerno opterecijue piga i nakon godina i godina oksidacije i koristenja razvali i puca, tako da si to rjesi prije nego se steta desi.

Isto tako postoji upgrade za dihtunge klapne gasa koji cesto propadnu i vuceju fels pa se motor na leru i pri pustanju gasa zaletava i stuca.
Neznam moram iskopati sve te stvari za koje ima upgrade pa ako si zainteresiran napisem jer vec motora nema par godina pa se tog ni ne sjecam tocno.

Beverly200x:

--- Citat: JogFromYamaha - 05 Ožujak, 2025, 09:50:07 ---
Postoji upgrade za centralnu nogaru koja  dobiva dva povarena trokuta od 3mm metala sto ju cini cvrscom.
Nogare oksidiraju na gpu i gube strukturalni integritet, meni se moja raspala tek sam onda vidio da postoji service bulletin oko nogare i modifikacija iste sa strane piaggia da se problem stabilnosti rjesi.
U kratko receno nogar se zbog neravne povrsine nejednakomjerno opterecijue piga i nakon godina i godina oksidacije i koristenja razvali i puca, tako da si to rjesi prije nego se steta desi.

--- Kraj citata ---

Ovo s nogarom ima smisla jer osovina(štanga) ili kako se vec zove koja ju drzi nije vise ravna nego je malo spigana. Ne znam je li zato kaj je neko roknul s njega ili zbog navedenog problema zapinje za auspuh. Svaki Gp koji sam isao vidjet(prije kupnje ovoga) je imao isti problem - zapinje nogara za auspuh. Zato sam i maknuo carbon zastitu mada mi bolje izgleda bez nje. Moja nogara ima samo malo povrsinske hrde i dobra je ali ovaj info je dobro znat, hvala.

Ako ti je pri ruci posalji sve mane koje znas za njega  :happy3:

JogFromYamaha:
Nije normalno da zapinje ista na tom motoru, sama cijev od koje su nogare nije problem vec ti pukne gore na prihvatu gdje cijela tezina djeluje s nogare na nosac.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju