Tehnički kutak > Garaža

Aprilia Scarabeo 200 i.e - dario007

<< < (2/10) > >>

Poggiali:
Konacno jedan zanimljiv skuter na forumu  :headbang: :headbang:

Cuo sam da jako dobro idu te 200 ie masine, samo ne znam kak je sa djelovima, jel tu pase ista sa leadera ili quasara?

dario007:
Hehe, meni je postao zanimljiv tek kad sam ga kupio  :laughing11:

Prijenos je isti kao na leaderu, drugo nema nekog doticaja u globalu.

Na moru je naravno bio show. Uputili smo se u Knin na 5.8, dan prije smo pokrpali crvom moju zadnju gumu i odlučimo se ići frend i ja na mojem, a drugi frend sa KLE-om,. Ideja je bila da nas 50cc ne usporava previše pa smo s ovom kombom otvorenom cestom bili brži.
Sve je bilo oke dok u Erveniku nadomak Knina nije izletio crv i ispustila guma. Sreća u nesreći je bila što se to desilo 200m od poznatog restorana Kod Pere koji je bio krcat ljudima, pa smo tamo uspjeli skrpat gumu sa crvićima koje smo ponijeli i napumpat gumu sa pumpom koju smo užicali od lika koji kolje janjce.

dario007:
Naravno da bez problema nije uspjelo izdrzat do izlaska iz Knina , a uz to što je flisnula guma počelo je nešto i mljet iza kod getribe/kotača. Zaključili smo da se sasuo ležaj kotača u supportu, pa je sad frend koji je bio samnom prešao na KLE na kojem je kofer postavljen tako da se dvoje praktički ne mogu voziti, ali nije bilo nekog izbora... Onda je opet pred ulazom u Šibenik crv izletio i guma ispustila. Tu u pomoć pristiže Lukazikaovic s foruma kojeg sam zvao kao đoker zovi i baš na sreću je bio par kilometara od nas na selu i imao je kompresor da nam dođe napumpat gumu, mi smo to opet skrpali s tim nevaljalim crvima.

Hvala Luki što je izašao u susret, dužan sam uslugu za ovo :)

Uglavnom tu već zaključujemo da ti crvi ne valjaju i kombiniramo kako ćemo i šta, praznik je i osim pumpi ništa ne radi. čak je Luka zvao svog vulkanizera da otvori radnju i pokrpa nam gumu, ali čovjek naravno bez 100e ne otvara radnju što nama nije bila opcija jer je guma stara 11g i nema smisla davat tolike novce za krpanje, pa idemo na rizik dalje i smišljamo di kupit one sprejeve za krpanje i pumpanje guma pa odlučujemo stat na sve pumpe koje su usput.

Našli mi to na prvoj pumpi i uzimamo dva komada, kao jedan bude nam dosta, ali nek bude i drugi za rezervu.

nearest station to me now

Naravno sad je crv ispao na najgorem mjestu kojem je moglo, u sred zavoja na Šibenskoj obilaznici poslije samog izlaza iz tunela i ne mogu se nigdje sklonit da me netko ne pokupi. Nekako smo se spustili na sam trokut kod uključenja

Naravno ovaj mulec sa KLEom je odletio od nas i onda se preko kontra smjera vratio do nas( u međuvremenu se ovaj vratio vozit samnom jer mu se kičma prefrkala ko upitnik).
Mečemo zadnji crv i pumpamo gumu sa pjenom iz spreja, naravno morali smo iskoristit oba dva jer jedan nije bio dovoljan.

dario007:
I tako smo došli na par kilometara od Vodica i trka me frend, eeee prska me sprej i pokazuje mi ruke kako ga je poprskalo. Nije baš ugodno kad ti flisne guma na 7-8 banki, a ekipa se napikava na guzicu. Još frend maše s rukama umjesto da se drži pa sam malo manevrirao, sreća svaki put smo prošli bez pada.
Eto smeče od spreja nije se skorilo i uz to što je guma opet izbušena sad je i sve živo isprskano s tim smećem od spreja koji je ljepljiv.
Tu je naravno bio kraj igre jer više nemamo crvića, pa su dečki otišli u Pirovac po kombi i prikolicu, a ja sam čekao na cesti skoro 2h dok se nisu vratili, potovarili i gas u apartman.

Slijedeće jutro sam odmah zvao sve vulkanizere u uzoj i siroj okolici i nađem ja gumu kod Auto Antonio u Šibeniku( malo unikatna dimenzija), kaže evo kreće kombi iz Splita može mi dovest gumu za Šibenik. Reko okej može, koliko to košta?
Veli lik" aaaeee to ti je ravno 100e nemaš izbora" a u Web shopu guma piše da košta 62e. Velim dobro javim se i mislim si nedam ti g#vn#ru 100e pa makar se ne vozio ni dana više na moru.

Ajmo đoker zovi, Markaneeee(chalenbeen) pomagaj di u Zadru mogu nać gumu ove unikatne dimenzije? Kaže zovi HVZ vulkanizerstvo Zara, ako oni nemaju onda teško tko ima.
Zovem ja tamo kažu evo ima jedan Mitas na stanju 60e cijena montaža i balans su vam gratis kad kupite gumu kod nas. Rezervirao ja to na ime i otišao u garažu skidati kotač. Nešto sitno alata smo ponijeli, ali gazda ima garažu sa ponešto alata pa nam je posudio sve što bam je trebalo, iako se i Marko ponudio da će sa Paga donijeti bilo što ako treba...

Tako smo mi to demontirali, otišli za Zadar, tamo zujali, frend si je i kacigu kupio usput, smontirali tu gumu, kupili ležaj supporta u Tokiću jer se rasuo. Zvali Marka da pomoć trebamo jer ćemo peć roštilj i da dođe pomoć to pojest i popit pokoje piće s nama.

Eto i to smo pošerafili, dalje nije bilo pi*darija...

aprilija top:
kakve ti probleme imas hahah.,al da 100 eu za pokrpat gumoi da bog da mu niko u radnju vise ne doso .,ja sam vec 2 put ove g tripovo sa sportcitiem do krka istre sa zenom i to je top.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju