Općenito > Generalno o skuterima

Hladnoca i (mozebitna) stetnost za masinu

<< < (4/8) > >>

SlowRider:

--- Citat: 3alfa3 - 04 Studeni, 2008, 00:10:43 ---
--- Citat: SlowRider - 03 Studeni, 2008, 23:58:42 ---
--- Citat: 3alfa3 - 03 Studeni, 2008, 23:49:08 ---VEce je habanje i visestruko se skracuje radni vijek. Koliko si ga unistio - ko to zna. Ali sigurno nece imati trajnost kakvu bi imao da radi u normalnim uvjetima

--- Kraj citata ---

Ovo se odnosi na termo grupu kojoj je radna temp. <50°C i kada se vozi na full gasu?
--- Kraj citata ---

Yup.
Sto veci gas, to veci okretaji, to vece opterecenje, to potrebniji normalni uvjeti (temperatura)
55 je idealno za cvaje, ali ni 80 nije previse, samo je u tom slucaju malo manja snaga koju imas na raspolaganju

--- Kraj citata ---

Kod mene je konstantno izmedju 50 i 62°C, puni gas ne pomaze u zagrijavanju, nece preko... Jedino uzbrdica, kada okretaji ostaju isti, a brzina se smanjuje, onda se malo podigne temp.

Ali kada sam imao serijsku masinu, jako se slabo grijala unatoc tome sto sam imao termostat.

dhorvat:

--- Citat: SlowRider - 04 Studeni, 2008, 00:16:54 ---
--- Citat: 3alfa3 - 03 Studeni, 2008, 23:49:08 ---VEce je habanje i visestruko se skracuje radni vijek. Koliko si ga unistio - ko to zna. Ali sigurno nece imati trajnost kakvu bi imao da radi u normalnim uvjetima

--- Kraj citata ---

Ovo se odnosi na termo grupu kojoj je radna temp. <50°C i kada se vozi na full gasu?
--- Kraj citata ---

Yup.
Sto veci gas, to veci okretaji, to vece opterecenje, to potrebniji normalni uvjeti (temperatura)
55 je idealno za cvaje, ali ni 80 nije previse, samo je u tom slucaju malo manja snaga koju imas na raspolaganju

--- Kraj citata ---

Kod mene je konstantno izmedju 50 i 62°C, puni gas ne pomaze u zagrijavanju, nece preko... Jedino uzbrdica, kada okretaji ostaju isti, a brzina se smanjuje, onda se malo podigne temp.

Ali kada sam imao serijsku masinu, jako se slabo grijala unatoc tome sto sam imao termostat.

--- Kraj citata ---

Sad mi je odma lakše...
Imamo identične simptome  :toothy3:

Čovjeće kaj ti možda imaš Aeroxa?  :drunken_smilie:

SlowRider:

--- Citat: dhorvat2 - 04 Studeni, 2008, 00:41:10 ---
--- Citat: SlowRider - 04 Studeni, 2008, 00:16:54 ---

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

Yup.

--- Kraj citata ---

--- Kraj citata ---

Sad mi je odma lakše...
Imamo identične simptome  :toothy3:

Čovjeće kaj ti možda imaš Aeroxa?  :drunken_smilie:

--- Kraj citata ---

ali ti imas termostat na trophy-u, a ja nemam na sportu. Budem vidio kako je kod tebe...

dhorvat:

--- Citat: SlowRider - 04 Studeni, 2008, 09:02:30 ---ali ti imas termostat na trophy-u, a ja nemam na sportu. Budem vidio kako je kod tebe...

--- Kraj citata ---

Ja imam tvornički termostat...

Da on zašteka onda bi se motor pregrijal jel da? Jer po nekoj logici on zatvori rashladne protok tekućine i popušta postepeno, ovisno o temperaturi rashladne tekućine a kad zašteka onda uopće ne otvara.

Ja znam da mi temperatura po digitalcu (dok je radil senzor) po zimi (0-5 celzija) nikad nije mogla nabrat više od 60 stupenjeva a i rijetko kad da je i toliko bilo... Ponekad ni iznad 40 nije mogla! Danas to od oka vidim  :toothy3:

2TDottore:

--- Citat: dhorvat2 - 04 Studeni, 2008, 09:28:05 ---
--- Citat: SlowRider - 04 Studeni, 2008, 09:02:30 ---ali ti imas termostat na trophy-u, a ja nemam na sportu. Budem vidio kako je kod tebe...

--- Kraj citata ---

Ja imam tvornički termostat...

Da on zašteka onda bi se motor pregrijal jel da? Jer po nekoj logici on zatvori rashladne protok tekućine i popušta postepeno, ovisno o temperaturi rashladne tekućine a kad zašteka onda uopće ne otvara.

Ja znam da mi temperatura po digitalcu (dok je radil senzor) po zimi (0-5 celzija) nikad nije mogla nabrat više od 60 stupenjeva a i rijetko kad da je i toliko bilo... Ponekad ni iznad 40 nije mogla! Danas to od oka vidim  :toothy3:

--- Kraj citata ---

to je relativno.moze se termostat zastekat u oba dvije pozicije tj ak se zasteka i ostane zatvoren masina se pregrijava a ak ostane zastekan otvoren nemozes ju nikak zagrijat na radnu temperaturu.nikak nevalja pa sad procijeni koja je tvoja situacija od te dvije ili mozda je treca da ti termostat radi pravilno.  :icon_tongue:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju