Tehnički kutak > Garaža

Piaggio X9 500 i.e. Evolution 2006g by Challenbeen (u najmu)

<< < (4/4)

challenbeen:
Bevr, zašto bi bio problem? Jedina razlika je sto ima više aditiva za kvačilo nego ono za skuter (obično). Bitno da nije auto ulje koje u sebi ima šampone. Definitivno je preporuka za ove mašine ulivati gušće ulje nego 5w40.
Ja sam sa ovim uljem prezadovoljan.

Što se tiče samog X9, vozi se okolo, i nabija kilometraža. Bio sam kod jednog forumskog člana na kavi, i kad smo gledali x9, skužio je da je zadnja guma ubijena. A ja se čudim što mi proklizava pri startanju... nadam se da sutra slijedi skidadnje gume i momentalna zamjena nove sa onim sto će biti na lageru u Zadru (nedami se cekati toliko dugo da stigne od nekud. Promjenit cu samo zadnju, prednja je ok, pa cu ciljati da je ista guma

challenbeen:
Evo ga ljudi... dok sam došao doma, spržio sam gumu do kraja... Skinuo sam je i odnio sam felgu u Zadar. Uzeo sam Mitas Touring Force za 60e + kod drugoga vulkanizera sa NRG gumom platio sam 14e montiranje i balansiranje ove gume. Skuter je sad kompletno drugačiji na osjećaju i upravljanju. Odličan!

challenbeen:

Zaboravio sam pri zamjeni gume metnut podlošku, i jedva skužim sto je bio problem sa skuterom. Malo je prejahavao u zavoju (obadva). Jučer dok sam bio u dnevnoj, išao sam gledat i čačkat, i skužim da felga ima lufta. Jutros samo moro odmah to poskidati sve, i skužim da nemaaa podloške od 2mm koja ide prije ležaja. Na brzinu sam ga napravio, montirao, provozao i to je sad to, stabilna i brutalna Master500 mašina!

Posli, tj danas popodne smo bacili đir ujedno i da testiramo skutere. Napravili 90 km po Pagu, i to je to  :icon_thumright:

challenbeen:
Došao je i taj dan. Odvezao sam X9 500 u Brdovec kraj Zaprešića kod kuma, čiji i jest X9 koji bijaše u mene. Odlučili smo se da ga on proda gore jer je potražnja za X9 duplo veća nego u Dalmaciji. Ušokirao sam se kad sam vidio 500 pregleda na Marketplace i 20 javljanja u 24h čim ga je objavio ...
SKuter je do Zagreba išao top, snimali smo i skutervlog kojeg već duže vremena planiram tako da ću ga objaviti naknadno i zaključati temu sa tim videom.
Čim sam došao do kuma, njegov "novi" ljubimac sam odmah bacio u slaganje. Promijenio mu svjećicu, filter zraka, ulje u prijenosu, antifriz, remen, techpulley rolice i ostatak dobro ispuhao kompresorom.
Poslije servisa, vozili smo se po okolici i prošli pola Slovenije. Posjetili i branu na Savi i samu nuklearku Krško.

Zadnji rad na X9 bio je jutros kad sam se opraštao na njemu i montirao sam mu vozačev naslonjač ovaj što inače fali na sjedalu na fotkama hahah ... Dalje slijedi video pa će to biti to.

challenbeen:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju