Pozdrav,
radi se o Runneru 50 DD koji je stajao 10 godina u zatvorenom prostoru bez paljenja..nakon podosta kurblanja upalio je i pala je odluka da ga restauiram(moj prvi put)..uz puno citanja po forumu i videa na YTu motor je rasklopljen i ponovo sastavljanjem..sljedece stvari su promijenjene: Radilica, svjecica, rolice, mikroremen, remen, opruga, oprugice, lezajevi, semerinzi, vodena, sva crijeva, sve cijevi usisa, klip i karike, filter zraka stavljen red sponge..sve detaljno ocisceno i s obzirom da je upalio bez promjene icega ostavio sam i stari weber 12mm.
Nakon promjene svega ovoga skuter je upalio i radio 3 dana na leru normalno, palio na prvi zub..sve dok weber 12 nije krenuo prelijevati gorivo, plovak vise nije zatvarao i skuter vise nije palio. Nakon toga sam odlucio kupiti neki jeftiniji zamjenski dellorto 17.5mm i skuter i dalje ne pali..pregledao sam semeringe radilice i ne pustaju, kompresija mi prste baca van i na okretanje magneta ili variomata se osjeti takodjer kompresija(nisam tocno mjerio jer nemam mjerac), provjerio sam i lamelice i izgledaju mi ok i na puhanje dihtaju..karburator dobiva gorivo i vakum pumpa radi..svjecica baca iskru, magnet je na svom mjestu..
Znaci desava se sljedece..skuter ne pali i svjecica kao da ne dobiva dovoljno goriva, nakon kurblanja samo je minimalno vlazna..probao sam i ulijevanjem goriva u cilindar i opet ne pali..ne znam vise sta da radim..ima li ko kakvu ideju? Ispricavam se ako je sve nabacano i nejasno, ali potrudio sam se dati sto vise informacija..