Tehnički kutak > Garaža
Runner 180 no2
zvonkec92:
--- Citat: Zmajur - 12 Listopad, 2023, 09:48:16 ---Pitam iz znatizelje... jel ovo trag linete? Centraza uz pomoc šiljka pa stavljena lineta ili se ovaj dio otokario poslje centraze pa da lineta bolje sjedne..?
--- Kraj citata ---
Tocno tako kako si rekao, centriranje sa siljkom pa stavljena lineta
dario007:
Kako je airbox za Runnera trenutno oko 120e išao sam riskirati 15e nebi li ga probao dobiti čim bliže originalu. Tako da sam ga nosio usnimiti boju i probao ga polakirati čim bliže originalu. Naravno da to nisam uspio iz prve. Prvi pokušaj je išao tako da sam ga prvo pofarbao teksturnim sprejem, pa na njega matt akril u boji koju sam dobio. To je bilo jako loše, prevelika tekstura i dosta presvijetla boja.
Ovako je to bilo:
Drugi pokušaj je išao tako da sam dodao crne baze u akril i izmatirao površinu da je samo blago teksturirana i tak pokušaj je izgledao ovako...sada pre sjajno i još uvijek presvijetlo.
dario007:
E onda sam poludio i našao probnu plastiku koja je služila kao kartica s kojom cu boju tamniti dok ne dobijem ono što trebam i baby puder s kojim cu dodavanjem u farbu dobiti teksturu koju trebam( ukrao foru od jednog Amera s Youtuba).Poklopac airboxa sam ovaj put ošmirglao skroz na glatko bez ikakve teksture.
I ajmo treca sreca, ovako izgleda probna plastika
I poklopac airboxa
Ja sam zadovoljan, uz malo muke sam ipak dobio što sam i htio. Netko ce reć da sam cigan jer nisam htio dat novce za novi... Ali nije tu samo stvar novaca nego neka zadovoljština kad svojim rukama napraviš nešto korisno. Za kod boje me nemojte pitati jer je boja kemija koju više ni sam ne mogu dobiti, pa sam brže bolje i poklopac airboxa od drugog Runnera polakirao.
Naravno da tu nije kraj sa airboxom jer su majstori izgubili jednu piksu i slomili jedan nosač od airboxa, pa sam i taj dio išao napraviti.
Prednja piksa
Zadnja piksa
Zadnja je ljepljena kombinacijom sode i super ljepila i mogu reć da to drži nevjerovatno, sad jel taj dojam bio prije ili nakon sam se nasnifao ljepila nisam siguran, ali uzet cemo to kao relevantno.
Dobro je što sam pikse tako izradio da se koriste OEM duljine šerafa. Prednji 100mm i zadnji 75mm
Estetski nije baš bajno, ali taj dio je pod airboxom i ne vidi se dok se airbox ne skine. Još sam ja to malo obradio bijaksom nakon slikanja i špricnuo sa crnim sprejem.
Eto, igra sa airboxom je gotova, pa je još ubačena nova harmonika i uredno crijevo na karb.
Poggiali:
yebeno je ispao .. ta boja ako drzi benzin ubo si premiju... sve trule plastike pobrat sa oglasa i pod novo prodavat xD
TopPerfomance4:
Izvrsno ispada i da baš je zadovoljstvo nešto svojim rukama napravit nego kupovat i zabaviš se vježbaš kreaciju to su slatke patnje
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju