Tehnički kutak > Garaža
Runner 180 no2
dario007:
Evo slika
dario007:
Pa idemo dalje, nabavio sam večinu dzekova koji su bili brikani i odcvikani sa instalacije, pa je i taj dio slozen. Svjetla, uljna pumpa, čok, grijač karba, još mi ostaje originalni dzek od namotaja sloziti da sve bude kako treba.
File 80:
Prelistao sam detaljno prosli 180 projekt,pratim i ovaj.
Jedno pitanje,dal moze kontakt firme koja radi te oprugice za centralnu nogaru?
3alfa3:
--- Citat: dario007 - 11 Listopad, 2023, 09:24:21 ---korišteno je 15w ulje za vilicu
--- Kraj citata ---
Samo za info drugima.....
Za razliku od motornog ulja, ulja za vilice nemaju standard viskoznosti, pa tako 15W kod jednog proizvodjaca moze biti i 7 ili 25 kod drugog (onako, ugrubo). Za ulje u vilicama je zapravo bitan podatak viskoznosti na temperaturi od 40C koji se izrazava u cSt@40C, takozvani flow rate na tremperaturi od 40C koja je za vilice najbitnija.
Prilicno cesto se moze ic u odstupanja viskoznosti tog ulja kako bi se primijenilo ponasanje vilica ovisno o potrebi (kao i manipuliranje nivoom ulja u stapovima vilica), ali neki motori (konkretno vozim takav) ne trpe bitno gusce ulje od tvornickog jer dolazi do hydrolocka, pa je W oznaka zapravo nebitna jer su razlike ogromne medju proizvodjacima tih ulja - viskoznost izrazena u cSt@40C je jedino sto se gleda u tom kontekstu.
dario007:
--- Citat: File 80 - 14 Listopad, 2023, 20:36:18 ---Prelistao sam detaljno prosli 180 projekt,pratim i ovaj.
Broj ti nemrem dat jer nezz ni di je rađeno, to je od starog neki frend preko opet nekog drugog riješio. Ali dobra stvar je što mi je napravio 15 komada, tako da ti mogu prodat set ako ce ti trebati.
--- Citat: 3alfa3 - 15 Listopad, 2023, 14:19:32 ---
--- Citat: dario007 - 11 Listopad, 2023, 09:24:21 ---korišteno je 15w ulje za vilicu
--- Kraj citata ---
Samo za info drugima.....
Za razliku od motornog ulja, ulja za vilice nemaju standard viskoznosti, pa tako 15W kod jednog proizvodjaca moze biti i 7 ili 25 kod drugog (onako, ugrubo). Za ulje u vilicama je zapravo bitan podatak viskoznosti na temperaturi od 40C koji se izrazava u cSt@40C, takozvani flow rate na tremperaturi od 40C koja je za vilice najbitnija.
Prilicno cesto se moze ic u odstupanja viskoznosti tog ulja kako bi se primijenilo ponasanje vilica ovisno o potrebi (kao i manipuliranje nivoom ulja u stapovima vilica), ali neki motori (konkretno vozim takav) ne trpe bitno gusce ulje od tvornickog jer dolazi do hydrolocka, pa je W oznaka zapravo nebitna jer su razlike ogromne medju proizvodjacima tih ulja - viskoznost izrazena u cSt@40C je jedino sto se gleda u tom kontekstu.
--- Kraj citata ---
Dobro za znati, ja sam u prošle sipao Motul 10w i imao potrebu za malo tvrđima, tako da sam uzeo Motul 15w pa cemo vidjeti kako bude...
--- Kraj citata ---
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju