Tehnički kutak > Injection

aprilia sr 50 dtech se gasi tokom vožnje ?

<< < (2/4) > >>

JogFromYamaha:
otpoji tps na konektoru daj kontakt cekaj 20 sekundi dok skuter skuzi da mu fali tps, ugasi
spoji tps daj kontakt cekaj da prode 15 sekundi i onda polako otvaraj gas i polako ga spusti po cijelom hodu i ugasi
Onda upalis skuter i gledas jesi li to dobro odradio.

4ndrej:
Napravio  ali  sve  isto .  i dalje  izbacuje  8,6,7,20 greske  i  vrti  ih u  krug . Mislim da sam  negdje  pročitao da ako  vrti  u  petlji  greške  da  je  tps  riknuo.
I onda  me  napali  komarci  u  garaži  pa sam morao  s  motorom  pobjeci  van  iz  garaže :)
Skužio sam da  je  crijevo  puklo . Za  šta  je  crijevo  neznam  ,  vi  recite  meni .  znam samo da  to  moram sutra  popraviti .
Evo  slike :
https://ibb.co/t3BftM4
https://ibb.co/519c1qL

ive_91:
Uljna pumpa, i to vec neko vrijeme se vozis bez ulja izgleda po slici.
Špricni kroz tps par ml ulja, pa upali malo motor i tako ponovi par puta da se rasporedi malo.
Da je to karburator vec bi cviknuo odavno.

Poggiali:
ako je bez ulja, onda mu je i cvikao svako tolko... ak ima srece iso bude samo klip i karike nove..

4ndrej:
nakon šta sam  obišao par  dučana.  konačno  nabavio  crijevo .Smontirao ga  . Gas  do  jaja  i  onda  kontakt. Prvo se  upali  pumpa  za  gorivo  a  nakon  nje  pumpa  za ulje . i gura  ulje  dok  god  je  gas  stisnut . Kako ste  savjetovali  malo  nadruko  ulja u  tps  pa  upalio  motor  na  kojih  15  sek.  pa  ponovio   opet  tu radnju. Uglavnom  motor  ide  ko  zvijer  i  ne  gasi se  više . E sada  dal  su   klip i karike  u  klincu  neznam . Mašina  je  na  slici  zasrana  od  ulja , jer  kada sam radio  dijagnostiku  , znaci  gas  do  kraja  pa   kontakt  pa  drzi  gas  malo  da  počme  blicati  crvena  lampica. Tada se  vjerovatno  i  pumpa  za  ulje   palila  i  kapala  po  mašini.
Inače  ja  radim  max  200km s  motorom  godišnje . od  kada se  prvi  put zagasio  prije  par  dana  pa  do  popravka  .  Možda  je  presao  400m. a  u  zadnjih  mjesec  dana  max  10km . Šta  reči , služi  mi  uglavnom da  odem  do  dučana  po  pive  :) .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju