Tehnički kutak > Tuning skutera

Aprilia sr 50 piaggio 2008 + Dr Evolution 70ccm + Sito plus sklapanje i savjeti

<< < (7/11) > >>

dr.mrgood:
Ne treba ništa pojačavati ulje jer to je base kit - s time ništa ne dobivaš. Ako ti zalije svjećicu a kasnije je sve normalno i boja je ok na svim otvorima gasa problem je u čoku odnosno čok ti drži predugo. Budući da je jučer i danas malo hladniji dan moj skuter je recimo i jučer i danas ujutro držao čok ali sam ja sebi podesio da se čok spušta nakon parsto metara a ne da mi drži 5 km.
P. S. Sad vidim da je radio 4 minute u leru što bi značilo da ti nije dobro podešena smjesa odnosno prebogata je na ler gasu pa si to poštelaj jer ćeš inače svaki dan mijenjati novu svjećicu.

jony b.:
Čok je ručni, i na čoku uopće ne pali.... Znači šarafić smjese igra....

dr.mrgood:

--- Citat: jony b. - 27 Srpanj, 2023, 15:20:15 ---Čok je ručni, i na čoku uopće ne pali.... Znači šarafić smjese igra....

--- Kraj citata ---

Kako si štelao smjesu, na koji način?

mic:
Bogatija smjesa ubije odmah te NGK BR9.
Nisi jedini sa tim problemom, a ja sam isto tako poput tebe razbijao glavu i spalio više komada NGK BR9.
Iz nekih razloga je ta BR9 jako osjetljiva svjećica i čim ju malo kreneš natapati smjesom ona crkne pogotovo kod base kiteva na vodeno hlađenim mašinama.
Vjerujem da bi sa BR8 taj problem spaljivanja svjećica nestao. Tako sam ja riješio problem izgaranja svjećica na jednom aeroxu.
Ili malo dodaj zraka na vijku smjese ako se može dodati bez da dobiješ simptome poput zadržavanja visokog lera prilikom puštanja gasa i slično.

Poggiali:
te stage 6 dizne, jel zna netko kakve su u odnosu na dellorto?

znam da su polini manje od dellorta...

ali opet, kaj nije malo previse 82 dizna, za bacvicu?

ja imam 80 na yasuni city c16 , samo kaj je kod mene minarelli AC, ne znam kolko igra ulogu piaggio minarelli i  ac lc

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju