Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Varanje na kocionim plocicama
3alfa3:
--- Citat: JogFromYamaha - 11 Lipanj, 2023, 14:53:15 ---
--- Citat: ---Citat: JogFromYamaha - Danas u 11:25:33
poanta je da fali materjala i da samim time nove plocice krace traju
To ovisi o samom materijalu. Meni traju isto u odnosu na OEM plocice iako su je materijal tanji 10-20% (ugrubo), a u oba slucaja se radi o sintered plocicama
--- Kraj citata ---
daj ti meni istu kolicinu materjala pa smo mirni, to je ko da ti neko prodaje milku od 100g za 80g cijena ista 20% fali i veli ti je znas al ova je manja i slada
--- Kraj citata ---
EBC su u svakom pogledu bolje od onih koje Kawasaki stavlja OEM, a i jeftinije su barem 3x. JEdino gdje su iste je tranjanje, ali performanse i cijena je osjetno bolja
Corector:
Nisam se stigao posvetiti pomicnom mjerilu jer svaki put odustanem od dokazivanja cim skuzim jasnu razliku i da je postifnut napredak, ali ono sto se dogadja svaki put, desilo se ponovno. Tvrdja rucica kocnice, manji prazan hod, bolja reakcija.
Edit: drugi dan, u medjuvremenu su plocice vec stigle fino naleci s pazljivom razradom. Rucica je definitivno tvrdja, i hod je kraci. Dojmovi su jos bolji jer ove ploice grizu kao lude, tako da imam za trecinu bolju kocnicu sada.
Poggiali:
aaa koja je ono fora kad likovi stegnu kocnicu i omotaju je spagom/vezicom da bude ful stegnuta preko noci, da postane nesto tvrdja ?
3alfa3:
--- Citat: Poggiali - 15 Lipanj, 2023, 02:02:31 ---aaa koja je ono fora kad likovi stegnu kocnicu i omotaju je spagom/vezicom da bude ful stegnuta preko noci, da postane nesto tvrdja ?
--- Kraj citata ---
Ne steze se prejako (recimo, onoliko kao kod srednje jakog kocenja), a svrha je da glavni kocioni cilindar ostane otvoren, a zrak iz sistema koji nije skroz odzracen ce otic u posudicu preko noci jer je zrak laksi od kocione tekucine. Metoda nije savrsena, ali u nekim slucajevima pomaze.
dr.mrgood:
--- Citat: 3alfa3 - 15 Lipanj, 2023, 06:54:07 ---Ne steze se prejako (recimo, onoliko kao kod srednje jakog kocenja), a svrha je da glavni kocioni cilindar ostane otvoren, a zrak iz sistema koji nije skroz odzracen ce otic u posudicu preko noci jer je zrak laksi od kocione tekucine. Metoda nije savrsena, ali u nekim slucajevima pomaze.
--- Kraj citata ---
To je meni pomoglo kad sam mijenjao ulje i kad mi je povuklo zrak. Odzračivao sam kočnicu dva sata i potrošio masu ulja ali nikako da otvrdne. Stisnuo plastičnom vezicom preko noći i kočnica ko nova!
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju