Tehnički kutak > Skuter projekti
Italjet Dragster 125/180cc 🤘🏻
Dragster 50:
Paljenje, mikroremen i mehanizam vodene montirani. Ostaje još prijenos i usis, o tome ću u komentarima. Kao i prije detaljno slikano, možda nekome pomogne.
Ako iskusnije kolege primjete da je nešto fulano, nek napiše. 😁
Dragster 50:
Jutros opet sa antisilikonom očišćen i složen airbox i poklopac dekla. Natrackao sa teflon/silikon sprejom i lagano prebrisano. Sa stražnjih plastika skinuti rukohvati suvozača i grilovi, detaljno slikao položaj gel naljepnica, i pažljivo skinuo da mi ostanu za uspomenu.
Malo po malo, ide to, iako je zamišljen kao zimski projekt. Tražim pouzdanog lakirera, pa mogu pripremati plastike.
E da, još nisam skužio kako odvrnuti maticu na kvačilu (46), nisam našao nigdje za kupiti.
Dragster 50:
Pomalo sam nastavio sa slaganjem. Nakon pregleda, selen blok mašine ostavljam, jer nemam neko rješenje za izvaditi ga van bez oštećenja. Složen OEM usis, magnet i glavčina stegnuti, stari kotač je tu da lakše mogu staviti mašinu. Sve crne plastike natrackane sa teflon sprejom, razmazano sa penzlom i ostavljeno tako, bez brisanja.
Dragster 50:
Mašina je montirana. Ništa pametno nemam za napisati, osim da sam baš sretan😁
Dragster 50:
Struja spojena, montiran i spojen far, prednje crne plastike, podnica, novi crni šarafi gazišta, i one plastike za usis zraka airbox-a i hlađenja prijenosa.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju