Tehnički kutak > Skuter projekti

Italjet Dragster 125/180cc 🤘🏻

<< < (4/13) > >>

Dragster 50:
Sad je skoro sve tu, našao sam vani i getribu, ali čekam potvrdu danas. Paket sa WBtuning-a je došao tako zapakiran, da sam rekao poštaru da pričeka da ga otvorim, bez komentara. Usput upozorenje za one koji misle naručivati od njih, provjera obavezna.
Tu su neki dijelovi (S6 usis i Polini 26 karb) koje možda neću koristiti, ali neka ih za svaki slučaj. Znači, čeka se getriba, i mogu početi sa slaganjem, trebat će još podosta sitnica koje će se naručivati po potrebi.

Dragster 50:
Izmjereni cilindri da vidim točno koliko se 125cc blok mora turpijati.

125                                         180

70     promjer "suknjice"    71,8

22,6    dubina "suknjice"     23,8

Dakle, 180 je širi za 1,8mm a to znači da se gore i dolje mora skinuti po 0,9mm, isto tako skida se unutar bloka 1,2mm da cilindar može ući do kraja, i da se može odrediti koja će od 3 brtve (0,4/0,6/0,8) pasati.
Nadam se da sam dobro objasnio, ako ne, nek' me netko od iskusnijih kolega ispravi.

Dragster 50:
Počelo je :headbang:

--- Kraj citata ---

Dragster 50:
Iako nije gotovo, ja sam prezadovoljan. Polako sam turpijao, i ravmomjerno skidao bez kopanja, tako da je ušlo na knap, taman ostaje prostora da se to lijepo ušminka i ispolira.

simply good catering

Dragster 50:
A sada spektakl.
Blokovi gotovi, i danas došla getriba, nažalost našao sam ju vani, pa me oplela i carina, nema veze, idemo dalje. Mislim da ću jedan od igličastih ležajeva morati mijenjati, jer nije isti kao u 180cc getribi. Još malo sve proučiti, pripremiti, i mogu početi sa slaganjem mašine.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju