Tehnički kutak > Tehnička pitanja

Problem peugeot shitfight 2

<< < (2/5) > >>

JogFromYamaha:
jel vergla? ako da onda je napon akumulatora preslabi da istovremeno vergla masina i baca iskru bobina - normalna pojava na sf2 cim je akumulator slab ili nije pravilno punjen.

Ako uopce ne vergla pogledaj stop salter dal opce pali svjetlo dok ga stisnes i dali relej masa i anlaser valjaju.

Krle Rox:
Gdje mu se nalazi relej masa i kako da provjerim anlaser

Mlos55:
Kada pritisnes neku kocnicu i dugme za paljenje na anlaser i tada zasija signalna za ulje, to je znak da je 12 volti proslo kroz prekidac kocnice pa kroz dugme pa stiglo do releja i vraceno nazad na signalnu za ulje. Dakle cim sija signalna za ulje znaci da je relej aktiviran, tad treba relej da klikne i posalje 12v na anlaser. Ako ne klikne, znaci da ti ne dolazi + na anlaser i postoji problem sa relejom. Ako klikne a ne vrti, znaci da imas problem mase na anlaseru ili je sam anlaser zaribao ili nesto slicno.

Krle Rox:
Uopce ne klicke,gdje mu se nalazi relej imam novi u steku za yamahu pa se potrefilo da pase na njega

Krle Rox:
Promjenio vergla ali nece da upali sada 😂,odma isao vidit imali iskre kad ono nema sada zasto motor je stajao vani od 11. ili 12. mjeseca bez da ga je iko palio.Meni se cini da je naj lakse ubacit mu sibicu u tank i svi mirni

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju