Tehnički kutak > Tehnička pitanja
Problem peugeot shitfight 2
Krle Rox:
Pozdrav,motor je stajao cijelu zimu nije vozen samo bi se upalio svaka 1-2 mjeseca i onda taman pred ljeto isao sam ga upaliti preko anlasera i samo se kada sam stisnio dugme on je upalio lampicu od ulja i svijetli dok ne pustim dugme mislio sam da ima veze s uljem al nema.Motor pali na kurblu isprve
JogFromYamaha:
Ako dalje svjetli dok motor radi je problem sto nemas dovoljno ulja u tanku, ili je zacviko plovak.
Ako se lampica ugasi dok masina pocne raditi, sve je ok, to je ionako test lampice za ulje.
Obavezno provjeri stanje ulja u tanku i dolij ako je potrebno.
Krle Rox:
Nije,odma mi je palo na pamet da mozda nema ulja upali se samo kada stisnem dugme za palit na anlaser i ne zavrti uopce anlaser samo se lampica upali i ugasi kada pustim dugme
aragonY:
Napuni ili zamijeni akumulator. Nema to veze s uljem, ali svejedno provjeri da li ga ima i rezervoaru. To ti valjda treba naumpadti s vremena na vrijeme, isto kao sto i kazaljku goriva pogledas :)
Krle Rox:
Znam al mi motor vise ne pali na anlaser a palio je prije zime ima ulja ima novi aku i naravno benzine zanima me sta bi moglo biti da nepali na anlaser jer kada bi ga prije palio na dugme nebi se palila ona daje neki code zasto nepali na dugme(anlaser)
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju