Tehnički kutak > Skuter projekti

Projekkt Kimmi - Kymco Yup 50

<< < (7/7)

Dee:

--- Citat: JogFromYamaha - 10 Lipanj, 2024, 11:33:57 ---Koji fergazer sada konkretno daje najmanju potrosnju pri koliko toliko zadovoljavajucim performansama?

--- Kraj citata ---
16mm kopija Keihina, al radi na rubu pregrijavanja ako je na 70cc. Inace odlican karb, lako se stela i efikasan je. Imam i Keihin 14 al je dobar samo za stock, nije dobar niti za rezonu na 50cc.

Dee:
Nakon Tillotsona sam zapravo upasao jos jednog membranca prije nego sam stavio Dellorto.

19mm kockica od Stihl MS066.
Napravio sam aluminijsku plocicu koju sam na upustene vijke montirao na postojecu prirubnicu a na plocici narezao dvije M5 rupe da drze karb, te napravio brtve za izmedu svega toga. Nemam sad sliku plocice al poslikat cu nekad kasnije, zanimljivo je rjesenje.

Na ovom karbu je opruga leptira dosta jaka i bio je gas vrlo tvrd i neugodan za vozit. Performanse i potrosnja su bile u skladu sa velicinom u odnosu na velikog Tillotsona, tako da se ni ovaj nije nesto predugo zadrzao. Inace dobar karb i sigurno cu ga koristit za nesto u buduce.

Ovi karbovi imaju dosta kratak hod gasa tako da sam jako pazio da mi se kraj hoda leptira poklapa sa krajem hoda uljne pumpe.
Dellorto isto ima dosta tvrdu oprugu, gas je bio dosta tvrd.

Evo i sound sample Dellorta kad smo vec pri tome

https://youtu.be/W-qHuM3IXgg?si=eV4qKNPBQwXRS6HX

Dee:
Nekad krajem zime sam ugradio i udaljene oslonce za noge. Nakon par korekcija konstrukcije su na kraju ispali super i mogu rec da mi je ovo jedna od najdrazih dorada ikad sto sam radio na motorima, daleko je ugodniji polozaj sjedenja i osjecaj u voznji.

Napravio sam ih da budu montirani sa dva M12 vijka tako da ih mogu skinut prije tehnickog, jer znamo kakvi su tamo.

Radio sam sa kvadratnom cijevi jer je sa njom daleko lakse radit konstrukcije nego sa okruglom, i na kraj sam opet zavario komad okrugle da mogu stavit gumu na njih.

To je ispalo ovako

Bili su super za sjedit al su bili prenisko i bili su opasni za zapet, a jednom sam i zastrugao po asfaltu pri skretanju, tako sa sam to kasnije korigirao.

Dee:
Sa slika se to ne vidi tocno, al pomakao sam krajeve prema gore i naprijed, tako da mi je noga opet jednako ispruzna kao i u prvoj verziji.

Kasnije sam ih jos i skratio blize prema motoru nakon malo testne voznje.

Dee:
Htio sam i podignut volan jer to bio onda bilo savrsenstvo 100% al sajla brzinomjera je duga tocno na knap tako da ne mogu podignut cijeli volan, a brzinomjer zbilja ne zelim izbacit iz funkcije, pa sam onda razmisljao da otpilam krajeve volana i malo prosirim rupe u plastikama i zavarim samo rucke visocije, al je i to propalo jer je crijevo orednje kocnice isto taman knap duljine.
Ova druga opcija nije posve prekrizena, potrazit cu malo dulje crijevo nekad ubuduce pa cu i to iskemijat najvjerojatnije.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju