Tehnički kutak > Skuter projekti - komentari
Projekkt Kimmi - Kymco Yup 50
Dee:
--- Citat: aragonY - 30 Svibanj, 2023, 23:55:38 ---Triput sam morao čitati dramu sa svjeckama.
Prvi put na preskok, reko' pohvatati cu, daj samo da vidim koji je uzrok. Al promaklo mi negdje pa sam slabo povezao haha
Drugi put procitam ovaj zadnji dio gdje spominjes karb.
I treci put ispocetka sve, da zaokruzim ;D
Svaka cast za kefalo i hvala sto si podijelio svoje iskustvo sa nama.
:icon_thumright: :icon_thumright: :icon_thumright:
Ooogroman respekt za ustrajavanje na tripu uprkos problemima. To je ta čar sam svoj majstor šarafljenja, kad slušaš mašinu i u vožnji pokušavaš dokučiti šta se dešava, stopiš se sa mašinom. U isto vrijeme ti trtica igra ali i ne zelis odustati jer znas da je neka glupost, samo ne moze momentalno da klikne u glavi. :)
--- Kraj citata ---
Heheheh hvala hvala. Ja općenito imam stav glavom kroza zid i ako ja nesto odredim to ima da se ostvari. Vec i prije ovoga sam se ja natripao dooosta, tako da nije to meni nista novo. Slusam stroj uvik sta mi govori, pazim, razmisljam, imam torbicu alata sa sobom.
Prije ili posli svakom se desi "A sta sad, zovi HAK", al sto se kaze, "Mirno more nije stvorilo dobrog mornara". Triba bit spreman na probleme, a avanture su ono sto se pamti, a ne lezanje u fotelji ispred televizije.
Poggiali:
Care, jesi ti podesavao kut paljenja kad si stavljao airsal kit? mozda bi utjecalo na pregrijavanje...
Dee:
--- Citat: Poggiali - 10 Lipanj, 2024, 18:36:46 ---Care, jesi ti podesavao kut paljenja kad si stavljao airsal kit? mozda bi utjecalo na pregrijavanje...
--- Kraj citata ---
Nisam, skuter masine nemaju tu opciju, mada naravno moglo bi se. Mozda bi trebalo pomaknut paljenje malo unaprijed s obzirom da se vrti dosta visoko.
Al kasnije kad sam stavio veci karb se to vise nije desavalo. Istu stvar sam imao i ranije dok je bio 50cc.
Poggiali:
Na serijskom minarelliu se dalo malo zakrenuti, mozda probaj sa MVT strujom kao ovaj pa vidi ;D
https://youtu.be/PxFAb6-vlso?si=kscrdsL1xfspgCAw
Dee:
--- Citat: Poggiali - 12 Lipanj, 2024, 01:24:09 ---Na serijskom minarelliu se dalo malo zakrenuti, mozda probaj sa MVT strujom kao ovaj pa vidi ;D
https://youtu.be/PxFAb6-vlso?si=kscrdsL1xfspgCAw
--- Kraj citata ---
Postoji 3000 stvari na koje cu potrosit par sto eura prije nego na MVT, a i ne vjerujem da je problem uopce faza. Kasno paljenje se moze prepoznat po tragovima pregrijavanja na ispusnoj strani klipa.
Fazu bi moga lako pomaknit tako sta prosirim rupe nosaca pickupa pa ga onda steluem.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju