Tehnički kutak > Garaža
Aprilia SR172 by du_vlaho
PchelaUbica:
Pozzz burek troleru 😁 drqgo mi je da si se prikljucio
du_vlaho:
@dario007 ova plava je apoteka. Uglavnom može se ona kvalitetno uraditi ako je bude radio tko zna, ali to je kod nas rijetkost... ako je vlasnik želi prodat, tu sam :laughing7:
@aprilija top prvo gledam o čemu crvenom pričaš, ali sam skontao kad sam pogledao tablu od donatora... ova svijetli crveno, da. Da li se sjećaš da li je imala kakvih boljki kad si je imao? Da li si skidao cilindar, kakva je unutra? Jer vidim da bali nešto oko cilindra, ali svjećica nije bila zavijena do kraja. Sve sam oprao brake cleanerom i sad gledam hoće li igdje pokazat. Također je puštalo sa spremnika ulja, ali taman je curilo po škarama, tako da su škare u mint stanju... podmazane. Da li imaš temu o njemu u garaži?
@challenbeen brat i ja smo vrištali od smijeha čitajući tvoj post i PM... uglavnom na Skipperu su plastike u vrlo dobrom stanju. Ništa nije slomljeno, nego ima dvije vezice desno što povezuju prednju i unutarnju plastiku. Netko zabušio i stavio vezice jer nije imao šarafe. Također vlasnik je rekao da ne može proći tehnički zbog lufta natrag - a problem je bio u odvijenom zadnjem kotaču, odvijenim nosačima motora... i kao šećer na kraju sinoć se u vožnji odvije i nosač auspuha. Tako da smo sinoć nakon vožnje preventivno provjerili sve šarafe na Skipperu i SR-u da nas nešto ne iznenadi. Uglavnom ako budeš prodavao mašinu ili nešto zanimljivo - javi. Kombi je prazan :toothy10:
@PchelaUbica iiiii pozdrav tuberu! :toothy9:
Evo slika sa vožnje i par slika Skippera :
Ako netko od vas ima veliki poklopac dekla za SR150 ili kapicu što ide preko dekla kad je matica van - ja sam kupac :icon_thumright:
Također me zanimaju čepovi što idu preko šarafa od retrovizora... znam da to neću lako nać, ali eto da probam
dario007:
Daj kad stavljas slike stisni direktan link za forume,tak da se ne mora svaka slika otvarati posebno...
Mene koliko sjecanje sluzi vozio sam tog tvog SRa i prilicno dobro je isao,koliko me sjecanje sluzi Cvetko je SP180 getribu stavljao i novu termogrupu,al to ti on bude detaljnije rekao...
Inace je normalno da svaka bali malo na glavi jer ide aluminij na aluminij.Zato smo kod spustanja glave kod Zvonkeca frezali kanal u koji je isla gumica od 172 termice(od 172 jer je to najjeftiniji set za BB-a koji ima za kupiti)
Za spremnik ulja ti treba vjerovarno ovaj komad
AP8102223
Ovo je komad za spoj ako ne uspijes svoj spasiti
AP8101944
Original crijevo,dimenzija je 5x9mm ako ces stavljati nesto zamjensko,posto je dosta paprena cijena za komad šlaufa.
AP8220402
Poklopac dekla oem je out of production,tako da racunaj ili nesto rabljeno ili ako ti ne smeta od Runnera novo koje je malo drugacije,ali paše gore.
aprilija top:
Da nutra je sp getriba matica van cilindar je bio top topova al eto 3-4g nije kod mene., uljna je bila navinuta na ful motorcek je bio top estetski i mehanicki u getribi kad sam stavljo duzu svi lezaji su mjenjanji i valjski na deklu al prije 4g je to bilo.nadam se da je bar u ok stanju nadam se da ga je odrzavao covjek.
du_vlaho:
@dario007 mislim da je bolje da stavljam thumbnaile jer će u protivnom na mobitelu velika slika razvući širinu foruma. Sam ću raditi mješavinu, izbacio sam spremnik ulja. Ja ne vjerujem u to. Uradit ću kao na prošlom SR-u što sam imao. Bočica od acetona sa dvotaktolom pod sic.
@aprilija top vlasnik u Puli je samo vozio do plaže i možda malo po lokalu. Čovjek je baš neka faca... vila, novi audi, neka motorina u garaži... sumnjam da je radio išta po ovome, osim što je platio nekom da mu uradi servis - novi remen, remen uljne i tako.
Znači ako sam shvatio glava je frezana i stavljena brtva? Ja sam to brtvljenje riješio na prošloj sa brtvilom za visoke temperature i nikad nisam imao problema sa baljenjem.
Prodana je u Pulu sa SP180 prijenosom? Znači duža getriba je na njoj? Inače bratov Skipper je malo jači u ubrzanju, no konačna nam je ista...
Ako je stvarno duža getriba, isplatilo bi mi se ići na 172... joj ostvarujem snove od prije 8g :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju