Tehnički kutak > Garaža

Aprilia SR172 by du_vlaho

<< < (4/11) > >>

du_vlaho:
Upoznat sam bio da se prije 8g mogao uzet komplet za 400-500kn. Bolje da sam ulagao u to nego u kripto.

Auspuh koji je bio na njemu je otvaran i vjerojatno su vađene pregrade? Probao sam staviti auspuh sa donatora i jednako bruji.

Na bratovom Skipperu je to puno tiše, a fizički isti auspuh. Zato sam mislio da su ovi moji propuhali, ali izgleda da su ipak ok. Za te novce ću sam savit komad inoxa, dok mi ne uleti nešto bolje

Blatobran mi je na donoru već skraćen pa ću ga prebaciti, tank ulja sam već maknuo i stavio sastrane. Imam već 3 tanka ulja u šteku, pa ako kome treba... a što se tiče gljive, ići će jer mi je ovaj originalan filter estetski koma.

Mislim da ću morat prebacit komplet deklo i ventilvar sa donora jer je na ovom neki belaj sa kurblom. Ventilvar cijeli izgreban od unutarnju lamu dekla što poklapa mehanizam kurble. Nigdje veze  :dontknow:

aprilija top:
Ja sam izvadio kat jel se raspo al nije brujao ni nis bio je dobar komplet ispuh bez pikice s oem rezanim limom na 3 sarafa.da filter je bio farban i to lose takav je doso kod mene al je bio cijeli nigdje puknut ni nista.zadnji blatobran je bio citav farban ko i filter.

du_vlaho:
Danas cijeli dan u garaži oko skutera... uradio sam sljedeće :

- skinuo auspuh, gumu, provjerio pakne, očistio sve... u redu su
- raskopao prijenos, izvagao rolice - 13g su bile, stavio 12,5g turpijane i sad je puno bolje. Naručujem 12g
- prebacio pilani blatobran sa donora
- riješio kurblu. Bilo je tu nekih kemija, ali sam uspio riješiti. Sa donora prebačen polumjesec i zaštitni poklopac
- vratio sam original auspuh jer je drugi pukao i nije mi se dalo varit ga
- prebacio kvačilo sa donora jer ima više mesa i originalne opruge... na ovom su bile neke u boji. No sad je bolji start  :dontknow:

Naručo sam :
- set dizni za karburator, kod mene je Mikuni VM20 i mislio sam krenuti sa diznom 92,5cc/min tj. 83mm Delorto pošto će ići gljiva. Na prošlom setupu mi se to pokazalo idealno
- Polini gljivu
- Malossi opruge kvačila. Ići će mi plave jer sam našao da mi je stara SR-ka s njima imala najbolji start
- svječicu NGK 2T, BR8ES

Danas sam primjetio da nosač mašine igra na teflonu, tako da ću vjerojatno i s ovom imat jada oko toga... moram prvo nabaviti dijelove, pa kad budem skidao mašinu da usput i to riješim.

Odustao od Inox poklopca za auspuh, sad se traži poklopac za maticu od dekla i brat traži centralni nogar za skippera

dario007:
Plave opruge ako pricamo o SP setu su enormno tvrde i to ce ti bit tu mač.Ja bi ti preporucio set federa za VXR pa ces tamo naci odgovarajuce,budu nijansu tvrđi od originala.

Jel ovaj poklopcic trazis?

https://www.scooter-center.com/en/variator-cover-piaggio-piaggio-tph/typhoon-x/xr-125-150-2-stroke-3330367?number=3330367

Matija84m je na malom airboxu od 50cc vozio oko 85 dell dizne,tak da ti za gljivu bude mozda trebalo i vece od toga...

matija84m:
Previse buke sa gljivom da se nemres vozit i slusat to.
Ustelaj karb sa tim airboxom i uzivaj

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju