Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Beverly 200
Beverly200x:
--- Citat: Poggiali - 20 Ožujak, 2023, 17:11:02 ---Vidjao sam po scooter shopovima, tipa scooter attack, bilo je i drugacijih oblika i boja...
--- Kraj citata ---
Iskreno ovo sad prvi put vidim haha.
Ma nije me strah da ce se pregrijat od same voznje nego bi stavio nesto tipa ovog https://m.aliexpress.com/item/1005002208747559.html?spm=a2g0n.order_detail.order_detail_item.4.30c0f19ci8CeXz
jer Beverly 200 nema kazaljku temperature kao ni 500 Cruiser. Čisto da mogu pratit za koliko se zagrije, na koliko je radna temperatura i tak.
zedooo:
Ja imam na svom Atlanticu prekidac koji pali ventilator na kileru i bok....ak si u gradu i puno stojis i krene rast temp upalis ga i ciao (inace se malo prekasno pali, kad je vec skoro u crvenom)
Beverly200x:
Nakon kaj sam na 500 naucio kako se radi veliki servis, sada po prvi puta otvaram deklo na 200. Veliki servis na 200 je raden na 19 400 km ( u Moto Mondu) a sad ima 21 100 i zanima me kakvo je stanje i kako izgleda nakon 2 tkm.
Odlucio sam skinut podnicu da mogu bez problem do svih sarafa al kad sam krenuo vadit deklo skuzio sam da se podnica mora obavezno skinut.
Kako sam i mislio deklo u servisu nije cisceno i ko zna kada je zadnji puta i je li ikada cisceno. Bile su naslage ostataka od kupluga i remena za razliku od dekla na 500.
Znao sam da su ovlasteni servisi neki puta cig@ni i da moraju od necega zivjet ali ovo im je bas losa reklama. Racunali su remenicu ublazivaca(340kn !!)koju nisu zamjenili jer se ne okrece lagano i sva je pohabana. Zaboravio sam slikat centralni feder koji je isto "zamjenjen" ali nebi rekao da je novi. Dobri su za neke ozbiljnije kvarove ali za redovne servise ih treba izbjegavati u sirokom luku :nono: :nono:
Nakon ciscenja
Svi kazu da si sa duzom getribom brzi a ja nikada nisam mogao nabrati preko 130 kao sve gilere, jedva 128 ali sad vidim zasto. Pretpostavljam da me ovaj neiskoristeni rub na samom vrhu variomata sprjecavao u tome ?
Primarni razlog otvaranja dekla je bio taj sto nakon paljenja i kada se upali cok zadnji kotac se pocne dosta brzo vrtjeti ali nakon sto se cok ugasi prestane se vrtjeti. To mi ajmo rec ne smeta ali smeta mi sto nakon kreni-stani voznje u gradu pocne tresti prilikom kretanja...
Ne znam je li ovo oderano na zvonu razlog jer mislim da to nije normalno ili je to oderano zbog necistoca u deklu?
Mozda je do opruga kvacila starih 20 godina jer skuter krece na najmanji gas?
Poggiali:
kad spojis variomat i ventilator, koliko ti visoko stoji remen?
sad kad si to skinuo stavi nove federe kvacila i centralnu, sa godinama omekane.. meni je na 250 bila bas razlika sa novom centralnom...
vidi to zvono kad se vrti jel plese.. gledaj unutarnji dio zvona, ne vanjsku kosuljicu... izgleda ko da je strugalo o nesto zvono :/ mozda je bio puko remen nekad..
Beverly200x:
--- Citat: Poggiali - 26 Ožujak, 2023, 22:06:37 ---kad spojis variomat i ventilator, koliko ti visoko stoji remen?
sad kad si to skinuo stavi nove federe kvacila i centralnu, sa godinama omekane.. meni je na 250 bila bas razlika sa novom centralnom...
vidi to zvono kad se vrti jel plese.. gledaj unutarnji dio zvona, ne vanjsku kosuljicu... izgleda ko da je strugalo o nesto zvono :/ mozda je bio puko remen nekad..
--- Kraj citata ---
Da remen je jednom pukao i zablokirao se kotac...
Kako sam trebao vidjeti kako stoji remen? Upalit skuter bez dekla ili?
Da sad bas razmisljam da to zamjenim i mozda cak uzmem dr pulley rolice kad ih svi tako hvalite jer ne zelim uzimat polini i ulagati u 200 od kada imam 500.
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju