Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Beverly 200

<< < (3/11) > >>

Beverly200x:

balki:
:-(
Ti bio prebrz a on ti oduzeo prednost. To smo nedavno komentirali- zakonski ti nisi kriv.
Nadam se da si čitav!?
Analiza:
juriš po lošem vremenu, malo si zakasnio sa reakcijom i kočio si ili sa zadnjom kočnicom ili sa p
premalo prednje i previše zadnje.
Prije procjene zakreni volan naspram stuba volana, ispusti prednju gumu i rašarafi i iskrevelji plastike...
Sretno

Beverly200x:
Istina je da nisam vozio po ogranicenju ali isto tako niti puno iznad njega jer da jesam, nekaj bi slomio.

Naravno da sam izvukao pouku, nebi trebao vozit po slinavom isto kao po suhom(ili uopce kad je slinavo) i jos vise pazit na druge u prometu. Iskreno, od svih dijelova moje gradske rute, ovo je zadnje mjesto na kojem bi mi netko mogao izletit a da me "ne vidi" a jos k tome nosim reflektirajući šuškavac preko jakne.

Kaj se kočenja tiče,kasno sam počeo kočit upravo jer sam mislio da me vidjela al misliti je drek znati  :laughing7: .
Sljedeći "daily" skuter mora imat abs jer me uvijek trta kod kočenja da mi ne zablokira prednji kotač pa da fljosnem. Kod kočenja se držim onog 2 prsta i squeeze the brakes to jest progresivno pojačavanje ali abs je abs.

balki:
Squize je must jer prednja guma ćapa tek kad ju opteretiš, a zadnja prokliže ako ju ne otpuštaš kako se masa seli na prednji. Nažalost po slinavom je grip guma-cesta nikakav. Ak je kiša već dobro isprala cestu onda otprilike imaš 60% gripa naspram kojeg bi imao po suhom.
...uz napomenu da gorespomenuto uspjeva  u danoj situaciji samo iskusnjarama s puno utakmica u nogama.

Beverly200x:
Danas su dosle vile s ravnanja to jest sipka i dijelovi koje sam narucio.

Ispada da nisam mora kupiti lezajeve volana jer je Serdarevic rekao da je donji lezaj dobar    :icon_scratch:

Iskreno htio sam staviti sve novo kad sam vec kupio cijeli komplet za 330 kn ali posto je oko toga zajebancija a ja pocetnik i bez odgovarajuceg alata ostavio sam ovaj lezaj kojeg sam namazao litijevom masti.

Iako je to poravnato, cini mi se da ovdje ima malo lufta

Gledao sam neki video od Vespa Motorsport i lik je rekao da se promjeni onaj limic u kaj sjeda lezaj ako je skuter imao sudar i skuzio sam da moj ima ris kao da je zarezan.

Gornji lezaj mi se cini uredu

Ipak odlucujem ostavit stari lezaj kad je vec gore i sve staro da si ne zagadim nove dijelove starima  :laughing7: i vracam vilicu nazad da vidim jel ima lufta i jel normalno skrece. Posto nema lufta odlucujem nazad slozit skuter a nove lezajeve stavit nekom drugom prilikom. U planu je bila promjena semeringa brisaca i ulja u vilicama ali posto je sve suho i nista ne slini, nema potrebe za izmjenom.

Za svaki slucaj na par mjesta stavljam mrvicu ljepila za vijke

I skuter je slozen. Bravo ja  :toothy3:

Vise nije na hero i ne klima se toliko kao prije ali se ipak rama klimucka  u odnosu na masinu.
Nakon kratkog test drivea sve mi se cini skoro isto kao prije sudara.Na prvu se volan lakse skrece valjda zbog friske masti ali na drugu se mozda mrvicu sporije vraca a mozda je samo placebo. Uglavnom ja to osjetim koji znam kak je prije bilo tak da je nekome ko prvi put sjeda na skuter sasvim normalno. Iako se rama klima, skuter je u skrooz voznom stanju ali ipak moram to otklonit, nadam se uz pomoc strucnjaka na ovom forumu  :icon_biggrin: .

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju