neki su imali problema da skuter ne vuce kad se dobro pregrije jer je bila pre velika dizna malo... u svakom slucaju, stelanje karba ako nisi nastelao bar 100 komada , hoce potrajati , ne gubi nadu
drugo, moje iskustvo sa piaggiom je bilo takvo, da mi se remen katastrofa znao rastezat i gubit performanse, pa sam na kraju zavrsio na malossi kevlaru, al ja sam imao 70cc + multivar+ rezo auspuh + pun gas stalno...
Gore sam reko da probas lakse rolice ili feder kontrasta ako nije nov, bas nisam spominjao federe kvacila jer cesto budu stok masinice slabasne i samo klizi, nikako da zagrize...
Ne znam, meni je minarelli serijala bio cak ok za vozikat se po krajnje ne prometnim cestama i puteljcima, al ako ces htjet pratit promet i konkretnije tripovati, bilo bi ti ok gledati neki base 70 cc ...
Ni sam vise neznam kako da se vise izjasnim....ali cu se ponovit. Posto je bilo lijepo vrijeme, isao sam prvo kombinirat malo sa usisom zraka. Vratio sam originalni filter i onaj poklopac zraka od karburatora. Napravio sam probni đir od 5-6 kilometara, nisam izgubio na perfomansama ali sam osjetio da je motor tisini mirniji. Vratio sam se kuci koja ima jebenu uzbrdicu i tu je po obicaju isao 30-35 km/h.
Vrag mi nije dao mira i isao sam staviti plave federe koji su bili na starom kvačilu te sam za probu skinuo poklopac zraka od karburatora. Ponovno sam se dao u vožnju, ista kilometraža ali mi se nije svidjelo startanje. Kad sam se okrenuo za doma, rapidno sam gubio snagu motora na manjoj uzbrdici ( cca 800 metara) tako da sam ga na kraju hodao pored skutera i potezao gas da ga odguram doma....sto je bilo nezaboravno iskustvo.
Cini mi se da je opet " fantomski" izgubio snagu kad se zagrijao i onda usput spalio zvono jer nije imao dovoljno okretaja da se ukopcavsa tvrdim federima.
Onda sam popizdio i vratio sve kako bijese jucer.... 64 dizna, oem kvacilo, oem federi, red sponge..etc... Ovaj put dajem sinu da napravi par đireva oko kuce i on nakon 5 minuta pred samu kucu opet izgubi snagu i ne moze potegnut samog sebe...
Sad sam provjerio lamelice, ispuhao karburator, testirao čok, testirao vakum pumpu, promijenio svječicu a on dok je na nogari vrišti a cim sjednem na njega, nece da reagira na gas....i dosta je tih u leru...
Jedino sto mi preostaje je auspuh ili se razletilie karike.... Ako itko ima sto god pametnog za rec ja sam za ...
Da, poceo sam razmisljat da odustanem, prodam ovo cudo i uzmem runnera pa sve od pocetka ili na idem na kit.... Sve u svemu, puno dam vec ulozio da ni sam neznam sta da radim,