Tehnički kutak > Garaža

Piaggio Typhoon 50cc (2011) - Remont

<< < (6/88) > >>

Zmajur:
Plastike su pri kraju, pa dok je bilo malo lijepog vremena, pala je odluka za demontazu vilica.
 Prvo sto sam primijetio, klipovi kocnice su bili izrazito prljavi i neravnomjerno izlaze van, unutra. Pitam se, sebe i vas, postoji li mogucnost da se klipovi izvucu i ociste kao u dobra stara vremena zastave 750 ili bolje da se ne diram u to.

Drugo, dali vam se cini da je vilica kriva. Dali ona mora biti ravna ili ukosena u odnosu na nosace amortizera. Ovako ispada da je kriva prema napred a ne suprotno kad bi se netko zapuco u zid.

Zmajur:
Godisnji zavrsio, pocelo se delat , ali to nije razlog da se ne pripremi usput "home made" kontra kljuc, oli ti ga "drzac remenice"...

Zmajur:
Danas, ravnanje vilica... Na poslu imam uvjete, mogu koristit sve adute  pa sam tako iskoristio svjetlovucene sipke od 32mm da glume "amortizere" i pomocu njih imao oslonac za izmjere...

To je to, jedna briga manje....

Zmajur:
Na redu su dosla kociona kljesta. Bilo je komesanja, rastavit ili samo oprat, al vrag nije dao mira.  Ipak odluka o rastavljanju je ispravna. Cistaci su se raspali i propustali vodu pa su ujedno i kanali oksidirali.    Uljna brtva je solidna. Mekana, neostecena i klipovi uredni ali kanali upitni.  Potrazit cu zamjenski set ( klip 25.4mm ) za pocetak a ako ne nadjem, sklepat cu staru uljnu brtvu a brisac odradit sa o-ringom. Ako ne bude propustanja, super a ako ne nova kljesta idu u listu kupnje.

aragonY:
E vidiš ovo mi se već sviđa. Iako si polufušerski odradio plastike, oko mehanike se vidi da imaš iskustva  :)
Dobar posao s vilicom  :headbang:

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju