Tehnički kutak > Garaža
Piaggio Beverly 500 Cruiser
Poggiali:
ulje getribe za master po manualu je GL3, bolja zamjena je GL4, a to kaj si ti stavil je GL5 ima puno sumpora i voli jesti mesing...
Klapnu skini i operi, nije samo ni do klapne, nego je uz klapnu i bypas za ler, sve se to treba oprat, uzmes onaj sprej za karburatore prat i sibaj... ostavi dobro da se posusi prije ugradnje, kad bus to delal odspoji akumulator...
Auspuh probaj dok skuter radi zacepit krpom , ak odma crkava dobar je, ak ne, cul budes jel pusta na spoju sa granom i topom ili kod cilindra.. ak pusta utjecal bude i na potrosnju i na rad..
Beverly200x:
Ovih tjedana sam mjerio potrosnju goriva i ostao iznenađen i to ugodno.
Po prvom mjerenju je trosio 4.5 (ne znam je li Ina ili Tifon) po drugom 4.7 ( sa premium gorivom na Lukoilu!!!!!) i sad trece mjerenje pokazuje 4.51 (Ina).
Znaci ocekivao sam da ce trosit 5.5-6 mozda i vise jer sam tijekom prvog mjerenja isao na Sljeme i opcenito ne štedim skuter i ima nateravanja i kreni stani voznje,kratkih đireva od 30-tak kilometara i tako. Ne znam kako ljudima na forumu i drugdje na netu gdje sam vidio trosi 6,7 i vise, ti mora da ne miču ruku s gasa.... I to sve sa malossi variomatiom i 15 g rolicama !!!
Znaci ovo zadnje mjerenje sam prosao 207.9 km i nalijao 9.38 litara sa 2 klika na pistolju, mogao sam jos proc jer se rezerva palila-gasila ali natocio sam ga jer smo isli na voznju.
Suludo je da troši isto koliko i Beverly 200 ??? .
Evo ako laze ovca ne laze rog :icon_biggrin:
Nabavio sam si neki crni jastucic za sic i mogu rec da sam zadovoljan njime.Koliko god volio Beverly ali nazulja mi guzicu na relacije duze od 100 km.
Uspoređivali smo 300(stock) i 500(malossi vario) i naravno 500 ga ostavi u oblaku dima ali ako dvojica sjede na 500 onda su tu negdje na manjim brzinama, sve u svemu nije ni taj 300 los... Da se stave tech pulley rolice sasvim dovoljan skutercic za grad i okolicu.
Poggiali:
di si jastucic uzeo? ja sam se razmisljao nekaj staviti, pa sam gledao one tucano urbano, al nitko nema iskustva i onda na kraju nosim biciklisticke hlace ispod normalnih jer imaju spuzvu u sebi xD
Beverly200x:
--- Citat: Poggiali - 27 Lipanj, 2023, 00:57:48 ---di si jastucic uzeo? ja sam se razmisljao nekaj staviti, pa sam gledao one tucano urbano, al nitko nema iskustva i onda na kraju nosim biciklisticke hlace ispod normalnih jer imaju spuzvu u sebi xD
--- Kraj citata ---
Sa neke žnj stranice Doki shop jer sam tamo jedino nasao jer sam to htio odma ali savjetujem ti da uzmes sa aliexpressa sa pumpicom da mozes napumpat koliko hoces i jos imas zastitnu vrecicu i jos je jeftinije. Nije taj jastucic sad ne znam kaj ali pomaze, ne osjeti se odma tek kad zavrsim s voznjom ne osjecam vise zuljanje.
Beverly200x:
Danas mi je stigao vizirčić ili ti ga wind deflector...
Jako sam zadovoljan jer sam upravo to trazio. Stvarno se moze podesavat na svakakve nacine i za sad se drzi.Iskreno nisam ocekivao da ce plastika bit tako debela, jedino su mogli jos malo poradit na plasticnim dijelovima jer se cine krhki ali za 18 dolara sam i vise nego zadovoljan.
Probao sam ga sa 130 i drzi se a da bas hocu jurcat spustim ga za 5 sekundi u najnizi polozaj.
Jesam ga unakazio ali vaznija mi je udobnost nego izgled :laughing7:
Navigacija
[0] Lista Poruka
Idi na punu verziju